Ţinutele purtate de doamnele din politică  la Ateneu, analizate de Iulia Albu. Cine a făcut impresie bună şi cine a gafat: „Opulentă până la ridicol“ FOTO

Ţinutele purtate de doamnele din politică  la Ateneu, analizate de Iulia Albu. Cine a făcut impresie bună şi cine a gafat: „Opulentă până la ridicol“ FOTO

Premierul Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos/George Călin

Doamnele din politica românească au atras atenţia şi prin vestimentaţie la ceremonia de preluarea a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care s-a desfăşurat la Ateneul Român şi a impus un dress code. Celebrul critic de modă Iulia Albu a explicat pentru „Adevărul“ cine s-a remarcat pozitiv, dar şi cine a gafat.

Ateneul Român a găzduit joi seară evenimentul prin care România a preluat oficial preşedinţia UE, iar la ceremonie au fost prezenţi unii dintre marii lideri politici ai Europei, dar şi cei mai puternici oameni aflaţi la conducerea ţării. 
 
Dacă domnii au ales costume elegante, accesorizate cu papion, doamnele au reuşit să atragă atenţia prin ţinute sofisticate, majoritatea alegând negrul, iar câteva au îndrăznit să apeleze şi la paiete sau materiale cu sclipici. 
 
Consultată de „Adevărul“, criticul de modă Iulia Albu (foto dreapta) a analizat ţinutele doamnelor din politică şi a explicat unde au excelat, dar şi unde au greşit. 
 
În opinia stilistei, vicepremierul Ana Birchall (45 de ani) a fost una dintre cele mai reuşite apariţii: „A marcat o apariţie foarte fină şi de bun gust în rochia neagră, marcându-şi doar partea superioară cu paiete. Aş fi vrut ceva mai multă inventivitate la capitolul accesorizare şi sper că nu poartă ceas. Apariţia sa a fost una dintre cele mai reuşite“.
 
Vicepremierul Ana Birchall, alături de preşedintele Klaus Iohannis FOTO Libertatea 
 
O altă ţinută inspirată a avut premierul Viorica Dăncilă, care a ales o rochie neagră, cu o croială simplă, însă Iulia Albu este de părere că a călcat puţin strâmb când a ales să poarte tocuri mult prea înalte. 
„Se spune că o imagine poate face cât o mie de cuvinte. Câteodată este mai bine să afişăm o simplă imagine decât vorbărie proastă şi goală. Apariţia Vioricăi Dăncilă, dincolo de discursul ei politic şi alte lucruri care nu vor face niciodată obiectul analizei mele, este impecabilă, de un rafinament deosebit şi  demn de un premeier. Singurul lucru pe care ar putea, pe viitor, să îl corecteze ar fi alegerea tocurilor mult, mult prea înalte“, a precizat prezentatoarea rubricii „Presing la Dressing“ din cadrul emisiunii „La Măruţă“, de la Pro TV.
 
Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos/George Călin
 
La polul opus, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea „a adunat toată galaxia de stele ale prostului gust“ în ţinuta pe care a afişat-o, consideră criticul de modă. „Opulentă până la ridicol şi accesorizată «cu vârf». Spun «cu vârf» pentru că cerceii pe care-i poartă şi tocurile înalte şi nefericit de argintii mai lipseau din această combinaţie de un grotesc greu de imaginat“, a completat Iulia Albu. 
 
Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea FOTO Libertatea 
 
Nici ministrul de Interne Carmen Dan nu a stat mai bine, specialista precizând că a exagerat cu texturile şi cu transparenţele: „Nu este vară, iar purtarea unei rochii din dantelă şi voal, vâscoză sau Dumnezeu ştie ce, este cu totul nepotrivită în acest sezon. Dar, mai cu seamă, a avut grijă să-şi segmenteze mâna prin alegerea unei lungimi de o mărime nepotrivită şi să-şi expună un decolteu care ar fi fost mult mai bine acoperit. Nu din cauza vârstei, ci pur şi simplu din cauza jocului de decupaje care nu-i face cinste. Singurul lucru care îi mai lipsea era acel plic auriu“.
 
Graţiela Gavrilescu, Rovana Plumb şi Carmen Dan 
 
Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu „se situează undeva încă în anii 1990, dar fără prea mari greşeli, spune Iulia Albu. „Din ce se vede, lucrurile nu stau chiar atât de dramatic, putând trece lejer doar ca o persoană prost îmbrăcată, fără a fi catalogată ca foarte prost îmbrăcată“.
 
Graţiela Gavrilescu FOTO Libertatea 
 
„Rovana Plumb echilibrează situaţia. Stă mult mai bine, chiar dacă compleul ar fi fost mult mai potrivit de a fi purtat tot în sezonul de primăvară sau maxim toamnă. Nici prea, prea, nici foarte, foarte. Fără prea mari pretenţii, dar şi fără mari reuşite“, a mai precizat Iulia Albu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: