Trăsătura de personalitate care îi face pe bărbaţi mai atrăgători în ochii femeilor

Trăsătura de personalitate care îi face pe bărbaţi mai atrăgători în ochii femeilor

O echipă de cercetătrori din cadrul Colegiului Hope din SUA a creat profiluri online false pentru a vedea ce tip de bărbat atrage mai multe femeile. FOTO livestrong.com

Bărbaţii foarte siguri de calităţile şi de farmecul lor personal pierd teren în faţa rivalilor dăruiţi cu o trăsătură de personalitate pe placul majorităţii femeilor.

O echipă de cercetători din cadrul Colegiului Hope din SUA a creat profiluri online false pentru a vedea ce tip de bărbat atrage mai multe femeile. Profilurile se bazau pe măsura în care din descrieri reieşea cât de aroganţi sau de modeşti din fire erau bărbaţii.

Femeile s-au declarat de aproape de fiecare mai atrase de bărbaţii modeşti şi s-au arătat dispuse să-i întâlnească la o cină romantică, în detrimentul celor care dădeau impresia că sunt plini de ei, notează menshealth.com. 

Autorul studiului, psihologul Daryl Van Tongeren a declarat că femeile consideră modestia un indiciu că bărbatul respectiv le va trata mai bine într-o relaţie. „Femeile au intuit corect. Persoanele modeste pun nevoile altora, cum ar fi ale partenerilor de viaţă, înaintea nevoilor proprii“, a precizat Tongeren.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările