Tehnici ciudate de autosatisfacere în antichitate: regina Cleopatra se masturba cu şerpi şi tărtăcuţe pline cu albine vii

Tehnici ciudate de autosatisfacere în antichitate: regina Cleopatra se masturba cu şerpi şi tărtăcuţe pline cu albine vii

Cleopatra folosea animale vii pentru masturbare. FOTO sofia-guide.com

Cu mult timp înaintea apariţiei vibratorului aşa cum este cunoscut astăzi, anticii apelau la fel şi fel de metode de autosatisfacere. De la jucăriile sexuale ale Cleopatrei, realizate din tărtăcuţe umplute cu albine vii, până la masturbare în grup din Orientul Mijlociu, creativitatea anticilor în tehnicile satisfacerii este cu adevărat impresionantă.

Publicaţia online bustle.com a realizat o scurtă trecere în revistă a masturbării feminine, în care figurează cele mai ciudate metode de autosatisfacere din antichitate până la inventarea vibratorului:

În Germania antică femeile foloseau dildouri

Un dildo vechi de peste 30.000 de ani a fost descoperit în Germania. Acesta este una din cele mai vechi jucării sexuale găsite de cercetători. 

Egiptul antic şi masturbarea cu tărtăcuţe pline cu albine vii

Regina Cleopatra, cunoscută, printre altele, pentru manifestările sale sexuale, se masturba cu tărtăcuţe în care punea albine vii sau cu şerpi. De fapt, unii istorici susţin că aceasta a murit din cauza muşcăturii unei vipere. 

În Grecia antică se credea că sarcina se poate obţine doar prin orgasm

Grecii antici credeau că, pentru ca o femeie să rămână însărcinată, atât ea cât şi bărbatul cu care face sex trebuie să ejaculeze. Femeile care îşi doreau copii erau chiar încurajate să „exerseze” singure. 

Anticii din Orientul Mijlociu se masturbau în grup

Grupurile antice păgâne din Orientul Mijlociu credeau că masturbarea este un simbol al abundenţei, aşa că pentru a se asigura că vor avea parte de recolte bogate, oamenii se masturbau în grup pentru zeii fertilităţii. Scopul lor era să aibă orgasm simultan. 

În Epoca Victoriană se folosea masajul pelvian

Femeile care au trăit în Epoca Victoriană nu aveau voie să se masturbeze, oamenii vremii privind autosatisfacerea drept un păcat, dar erau trimise la medic pentru administrarea unui masaj pelvian, pentru vindecarea isteriei. Această afecţiune era considerată o boală psihologică, manifestându-se prin insomnie, nervozitate, spasme musculare şi probleme de respiraţie. Pentru rezolvarea bolii de care, în mod misterios, sufereau mai mult femeile înstărite, doctorii le masturbau pe paciente până la inducerea „paroxismului isteric”, cunoscut astăzi ca orgasm.citeste totul despre: