Te-ai întrebat vreodată de ce mimează orgasmul iubita sau soţia ta? 4 motive pentru care se prefac

Te-ai întrebat vreodată de ce mimează orgasmul iubita sau soţia ta? 4 motive pentru care se prefac

FOTO Arhivă Adevărul

Faptul că femeile mimează orgasmul nu mai este de mult un subiect necunoscut pentru bărbaţi, însă motivele din cauza cărora partenerele ajung să recurgă la prefăcătorie sunt încă învăluite în mister. O scriitoare aduce, însă, la lumină, câteva dintre motivele care le determină pe reprezentantele sexului frumos să mimeze plăcerea în timpul sexului.

Autoarea americană a autobiografiei „Foster Girl, a Memoir”, Georgette Todd, a listat, pentru publicaţia Woman' s Health, câteva dintre motivele pentru care femeile mimează orgasmul. 
 
„Recent, o prietenă mi-a recomandat serialul «Masters of Sex», în care personajele William Masters (jucat de Michael Sheen) şi Virginia Johnson (jucată de Lizzy Caplan) sunt pionierii ştiinţei sexualităţii umane. Într-una din scene, Masters este şocat când o prostituată îi spune că majoritatea femeilor mimează orgasmul şi întreabă de ce femeile fac acest lucru. Raspunsul la întrebare l-am aflat mai târziu, când Johnson spune «Pentru că vrem ca bărbatul să termine, iar noi să ne întoarcem la ce am fi preferat, de fapt, să facem». Pot spune că mă regăsesc uneori în această scenă”, mărturiseşte autoarea. 
 

Urăsc „graba” spre orgasm

Sexul se transformă adesea într-o simplă activitate fizică, iar pentru unele femei, când sexul se transformă dintr-o activitate intimă prin care îşi manifestă dragostea sau dorinţa, într-o cursă accelerată spre orgasm, pasiunea dispare. Sexul nu trebuie să se simtă ca şi cum ar fi o obligaţie.
 

Vor să-i scutească pe bărbaţi de o muncă zadarnică 

Dacă bărbatul cu care fac sex face tot posibilul să le aducă la punctul culminant în timpul sexului, dar nimic nu funcţionează, femeile încearcă, de multe ori, să scurteze „agonia”. „Nu aş vrea că iubitul meu să se simtă mai puţin bărbat pentru că nu am orgasm, mai ales când face tot ce poate, aşa că încep să îmi agit trupul şi să gem zgomotos, ca să îl scutesc de eforturi inutile, dar şi pentru că nu vreau să par o regină frigidă de gheaţă”, scrie Georgette Todd.
 

Uneori au zile proaste

Uneori, chiar şi femeile cu o sexualitate puternică au zile proaste, probleme de încredere în propria persoană sau momente în care prezenţa unui bărbat în aşternuturile lor nu este, pur şi simplu, dezirabilă. „Niciun bărbat nu m-a crezut până acum când i-am spus că sunt eu de vină pentru faptul că nu am orgasm. Şi, uneori, chiar sunt. Cu toate acestea, bărbaţii se simt responsabili de faptul că nu-ţi pot oferi un orgasm, chiar dacă protestezi şi îi asiguri că nu este cazul”, spune Todd.
 

Se pot bucura de sex şi fără orgasm

Chiar dacă folosirea vibratoarelor este simplă şi aducătoare de plăceri, nimic nu se compară cu sentimentul intimităţii cu o altă persoană. Pentru unele femei, pasiunea, săruturile şi preludiul sunt uneori de ajuns. „Odată ce aduci sexul în discuţie, există acea presiune. Trebuie să oferi un spectacol, să se vadă că ai avut un orgasm”, mărturiseşte autoarea americană.
 
citeste totul despre: