STUDIU Câţi români folosesc platformele de dating

STUDIU Câţi români folosesc platformele de dating

70% dintre românii singuri folosesc cel puţin o platformă de dating

26% dintre persoanele singure caută un partener în offline, 20% doar pe platformele de dating, în timp ce 43% sunt dispuşi să încerce o variantă care să le combine pe cele două, arată un sondaj recent.

Potrivit datelor site-ului sentimente.ro, 70% dintre cei singuri folosesc cel puţin o platformă de dating.

Deşi îşi fac prieteni cu uşurinţă (59%), românii consideră că aceştia, oricât de mulţi sau de apropiaţi ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viaţă (81%). Mai mult decât atât, sondajul Sentimente.ro arată că 82% dintre utilizatorii site-ului au, la rândul lor, cel puţin un prieten singur. Doar 12% dintre aceştia apelează la apropiaţi pentru a-şi găsi un partener, cei mai mulţi fiind dispuşi să facă acest pas online şi offline. 

De asemenea, utilizatorii site-ului au precizat că 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel puţin o platformă de dating şi o consideră o metodă eficientă pentru a cunoaşte pe cineva. 54% dintre respondenţi au precizat că au cel puţin un prieten care şi-a cunoscut partenerul de viaţă printr-un site de dating.

Un avantaj important pentru cei care utilizează platformele speciale şi site-urile de matrimoniale îl reprezintă tocmai faptul că acestea oferă posibilitatea de a cunoaşte pe cineva în profunzime înainte de a face pasul către o relaţie. 95% consideră că este esenţial să fii şi prieten cu partenerul de viaţă, iar 86% spun că de la prietenie la dragoste este doar un pas. O legătură strânsă poate fi şi răspunsul unei relaţii apropiate chiar şi după ce cuplul se desparte, mai arată sondajul, 65% dintre respondenţi fiind de părere că după dragoste poate exista prietenie.

În alegerea platformei de dating potrivite, utilizatorii menţionează printre cele mai importante aspecte notorietatea, numărul de membri, relaţia bună cu echipa de suport, facilitatea folosirii platformei.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-30 iulie 2019, online. Au răspuns 1155 de persoane, membri ai Sentimente.ro, femei (40%) şi bărbaţi, cu vârsta medie 36 de ani, interesaţi de căsătorie (57%), o relaţie serioasă (25%), prietenie (14%) şi flirt (4%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: