STUDIU Cum influenţează diferenţa de vârstă a partenerilor predispoziţia la divorţ

STUDIU Cum influenţează diferenţa de vârstă a partenerilor predispoziţia la divorţ

Riscul de separare a doi parteneri este puternic influenţat de diferenţa de vârstă

Cercetătorii au descoperit că separarea partenerilor este puternic influenţată de diferenţa de vârstă. Predispoziţia la divorţ creşte odata cu diferenţa de vârstă, iar partenerii între vârstele cărora există o distanţă de până la 10 ani prezintă un risc cu până la 39% mai mare.

Se spune că dragostea nu cunoaşte reguli. Cu toate acestea, cu greu ne vine să credem că doi parteneri vor rezista în timp dacă între ei există o diferenţă de vârstă mai mare de 15-20 de ani.

Psihologul şi consilierul de cuplu Jovana Jestrovic este de părere că o diferenţă de şase sau mai mulţi ani poate fi considerată un motiv de dezechilibru în cuplu. Desigur, oricine poate cunoaşte cel puţin o pereche într-o astfel de situaţie care încă rezistă, dar acestea sunt mult mai predispuse la provocări decât cuplurile formate din parteneri cu vârste apropiate, scrie elitedaily.com.

Un studiu efectuat la Universitatea din Atlanta pe 3.000 de perechi arată că partenerii care au până la cinci ani diferenţă de vârstă prezintă un risc cu 18% mai crescut de a se despărţi. Riscul creşte odată cu diferenţa de vârstă, iar cuplurile între ai căror parteneri există o diferenţă de vârstă de 10 ani au şanse cu până la 39% mai mari să se separe. Cei mai expuşi riscului de divorţ sunt cei care au o diferenţă de vârstă de 20 de ani, aceştia înregistrând o rată de divorţ de 95%.

Cercetătorii subliniază că presiunea familiei şi prietenilor este mare şi că predispoziţia la separare este adesea influenţată şi de interesele ambilor parteneri sau dorinţa lor de a salva relaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: