STUDIU Femeile sunt mai fericite cu parteneri mai puţin atrăgători decât ele

STUDIU Femeile
sunt mai fericite cu parteneri mai puţin atrăgători decât ele

Femeile sunt mai fericite cu parteneri mai puţin atrăgători decât ele

Un nou studiu vine să confirme faptul că femeile se simt mai fericite cu parteneri mai puţin atrăgători decât ele. Poate enervant pentru doamne, dar mulţi dintre bărbaţi nu sunt la fel de interesaţi dacă mai prezintă interes pentru soţiile lor.

Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Florida a constatat că relaţiile şi căsătoriile heterosexuale tind să aibă mai mult succes atunci când femeia este cea mai atractivă, scrie ladbible.com.

Cele peste 110 cupluri analizate timp de patru luni au fost de acord să le fie evaluată activitatea zilnic. În plus, ca parte a studiului, ei au primit şi un chestionar de completat, care a analizat dorinţa acestora de a arăta într-un mod atăgător.

„Rezultatele au arătat că un soţ atrăgător din punct de vedere fizic poate avea consecinţe negative asupra partenerelor, mai ales dacă acestea nu sunt mai atractive decât partenerii lor“, spune cercetătorul Tania Reynolds.

Cercetătorii au descoperit că femeile care aveau soţi mai atractivi se supuneau diferitelor diete şi tratamente pentru a pierde în greutate şi a arăta mai bine, lucru care contribuia la scăderea nivelului lor de fericire.

În cazul cuplurilor în care ambii parteneri erau peste medie ca nivel de atractivitate, aceştia au simţit mai puţin nevoia de a-şi schimba stilul de viaţă, înregistrând o rată mai mare a nivelului de fericire.

Poate enervant pentru femei, dar cercetătorii susţin că bărbaţii nu păreau influenţaţi de presiunea aspectului partenerelor. „Motivaţiile bărbaţilor nu au fost asociate în mod semnificativ cu propria lor atractivitate în comparaţie cu cea a soţiilor“, se arată în studiu. Bărbaţii care au simţit că nu mai sunt atractivi pentru partenerele lor au fost mai puţin determinaţi să-şi schimbe obiceiurile pentru a arăta mai bine.

citeste totul despre: