Semne care arată că relaţia este sortită eşecului: stabilirea graniţei dintre dragoste şi ataşament emoţional

Semne care arată că relaţia este sortită eşecului: stabilirea
graniţei dintre dragoste şi ataşament emoţional

Semne care arată că relaţia este sortită eşecului. FOTO Arhivă

Dragostea nu durează la nesfârşit. În urma pasiunii nebune şi emoţiilor din primii ani rămân confortul şi ataşamentul emoţional. În multe cazuri, deşi relaţia devine tensionată, partenerii nu pot realiza dacă a venit timpul să pună capăt relaţiei.

Cercetătorii au demonstat că iubirea nu durează la nesfârşit. Între iubire şi ataşament există o diferenţă enormă, scrie themindsjournal.com. Deşi se află la graniţa dintre dragoste şi ură, de multe ori partenerii nu sunt capabili să hotărască de ce parte a baricadei se află şi dacă este sănătos ca relaţia să continue.

Semne care arată că relaţia este sortită eşecului:

Comportamentele distructive nu se corectează în timp

Dacă partenerul are un comportament distructiv, vă poate crea ideea că sunteţi puternici pentru că reuşiţi să rezistaţi lângă un astfel de om. Acest tip de situaţii vă pot afecta echilibrul fizic şi mintal. Nimeni nu merită să suporte un astfel de comportament. O relaţie distructivă ar trebui abandonată în cazul în care circumstanţele nu se schimbă!

Tristeţea şi lipsa de încurajare

Nu poţi rămâne într-o relaţie atunci când nu te simţi susţinut. Nu trebuie să accepţi orice doar de dragul de a avea un partener. Aceasta este una dintre cauzele principale ale problemelor de cuplu. Relaţiile ar trebui să fie înălţătoare, fără scuze şi nemulţumiri nenumărate. Dacă nu te simţi apreciat de partener, ar trebui să iei în calcul varianta de a pune capăt relaţiei.

Lipsa pasiunii şi a entuziasmului  

Unul din cele mai importante roluri ale partenerilor este să îşi aprecieze întotdeauna jumătatea. Chiar dacă au puncte de vedere opuse, este absolut necesar să se sprijine reciproc în momentele grele. Atunci când partenerii nu se simt sprijiniţi, apar nemulţumiri şi conflicte. Pentru ca o relaţie să funcţioneze este nevoie ca partenerii să-şi transmită reciproc încrederea şi energia necesară stabilirii echilibrului interior.

Întotdeauna iei în calcul posibilitatea de a-ţi părăsi partenerul

Adesea se întâmplă să plecăm urechea la ce ne spun prietenii şi familia atunci când vrem să luăm o hotărâre. Este discutabilă corectitudinea acestui lucru. Dar vocea interioară, semnele minţii şi ale corpului trebuie întotdeauna luate în calcul. Mulţi parteneri nemulţumiţi de relaţia lor suferă în tăcere, fără a-şi asculta intuiţia. Dacă simţi că a venit timpul să mergi mai departe pe cont propriu, nu ar trebui să-ţi fie frică de schimbare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: