Romantismul, moartea pasiunii? Ce efect au asupra bărbaţilor scenele siropoase din filme

Romantismul,
moartea pasiunii? Ce efect au asupra bărbaţilor scenele siropoase din filme

Scene siropoase precum cea din „Titanic” inhibă libidoul bărbaţilor FOTO: hqdesktopwallpapers.net

Un documentar istoric este mai excitant pentru un bărbat decât de poveştile siropoase de dragoste. Scenele romantice din filme precum cea din „Titanic“, votată cea mai romantică din toate timpurile, nu au acelaşi efect la bărbaţi precum la femei.

Că femeile sunt înnebunite după filme romantice, în vreme ce bărbaţii s-ar uita la orice alt gen de filme este un lucru bineştiut. Un nou studiu explică şi de ce poveştile siropoase nu sunt pe gustul bărbaţilor. Ele nu doar că nu suscită interesul bărbaţilor, dar le scade dorinţa sexuală.

Într-un experiment realizat de cercetătorii Unviersităţii Maastricht, din Olanda, 78 de femei şi 86 de bărbaţi au fost rugaţi să se uite la trei materiale video: primul ilustra un cuplu făcând sex; al doilea prezenta scena romantică din „Titanic“, în care Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet se strâng în braţe la prova vaporului, urmată de o altă scenă romantică, din pelicula „Propunere indecentă“ (1993); cel de-al treilea material video era un grament dintr-un documentar istoric despre englezi.

În vreme ce femeile au reacţionat, cum era firesc, la scenele romantice, bărbaţii au fost mai receptivi sexual după filmul explicit, dar surprinzător este că documentarul istoric a avut un efect mai puternic asupra apetitului lor sexual decât scenele siropoase din „Titanic“. Explicaţia: aceste scene romantice le inhibă dorinţa sexuală. „Bărbaţii au nevoie de o stimulare vizuală explicită ca să le crească libidoul“, a explicat dr. Mareike Dewitte, coordonatorul studiului şi, asistent profesor de psihologie clinică, citat de „Yahoo! Health“.

Bărbaţii sunt programaţi genetic să aibă mai multe partenere sexuale pentru a asigura perpetuarea speciei, şi nu pentru a cultiva o relaţie monogamă. Femeile, spre deosebire de reprezentanţii sexului masculin, nu au nevoie de stimuli vizuali pentru excitaţia sexuală. Pentru ele, mai important este contextul în care apar. „Sexualitatea lor este mai dependentă de contextul relaţiei“, mai spune dr. Dewitte, care a explicat că această diferenţă se datorează rolului diferit al celor două sexe în evoluţie.

„În cazul femeilor, ataşamentul este mai important, pentru că partenerul trebuie să rămână cu ele şi să crească împreună copiii. Prin urmare, este normal ca sexualitatea feminină să fie corelată cu relaţia de cuplu“, spune specialistul.

O dovadă foarte clară în acest sens o reprezintă studiile în care femeile trebuie să privească filme erotice. „Corpul lor reacţionează – excitarea genitală există – dar ele nu simt nimic. În schimb, dacă ele se uită la un film erotic pentru femei, în care există o poveste, excitarea sexuală va fi mai puternică“, explică dr. Dewitte.

În aceste condiţii, nu este de mirare că răspunsul sexual al femeilor a fost mai puternic după vizionarea scenelor romantice decât după cele erotice. Fanteziile stimulează mai mult femeile, mai spune autorul studiului.

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove

Citeşte şi:

„Ceasul“ sexual bate diferit pentru ea şi pentru el. Când atinge libidoul intensitatea maximă

În căutarea libidoului pierdut

Serialele de comedie „omoară” romantismul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările