Rolul vital al sărutului, pentru femei

Rolul vital al sărutului, pentru femei

FOTO Shutterstock

Potrivit unor studii noi, sărutul nu ajută doar la menţinerea unei atmosfere pasionale, ci şi la alegerea partenerului şi, mai ales, la păstrarea lui.

Într-unul dintre studiile citate de spring.org.uk, femeile au clasificat sărutul drept una dintre probele importante pe care viitorul partener le are de trecut. Pentru bărbaţi, 

Unul dintre autorii studiul, profesorul Robin Dunbar, a explicat că sărutul ar putea rezolva „problema lui Jane Austen”.

„Când ne alegem partenerii, întâmpinăm problema lui Jane Austen. Cât timp să-l aştepţi pe domnul Darcy, pentru că veşnicia nu este de partea ta, şi s-ar putea să fie multe alte femei care îl aşteaptă? Când trebuie să faci un compromis? Sărutul joacă un rol important aici”, a spus acesta. Este una dintre modalităţile prin care o femeie poate ştii dacă cel din faţa sa are potenţialul dorit de ea. 

Sărutatul nu este important doar la începutul unei relaţii, ci şi când vine vorba de menţinerea ei.

Cercetătorii au descoperit o corelaţie între cât se sărută partenerii de lungă durată şi calitatea relaţiei lor. Aceeaşi corelaţie nu a fost găsită când a fost vorba de sex şi îmbunătăţirea satisfacţiei relaţiei.

În al doilea studiu, cercetătorii au găsit o legătură între ciclul menstrual al femeii şi importanţa sărutului. Au descoperit că, la începutul relaţiei, sărutul este cel mai important obicei în starea de ovulaţie, ceea ce sugerează că sărutatul poate fi folosit ca un mod de a estima calitatea genelor partenerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: