Preferinţele sexuale ascunse ale românilor: ce cred despre sexul oral, practicile sado-maso şi despre incest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt mult mai deschişi când vine vorba de sexualitate decât acum 20 de ani, potrivit doctorului în psihologie Hedi Hoka. Specialista a explicat care sunt înclinaţiile şi practicile sexuale favorite ale românilor şi de ce, analizând un sondaj recent care arată ce cred românii despre sexul oral, sexul anal, BDSM, dar şi despre formele deviante de sex, precum incestul şi zoofilia.

Când vine vorba despre sex, românii, femei şi bărbaţi, au preferinţe mult mai variate decât ne-am aştepta. Deşi mulţi dintre acestea îşi ţin preferinţele sexuale secrete, de ruşine sau de teamă să nu fie judecaţi, un sondaj anonim realizat de site-ul fantezii.com pe aproximativ 1000 de utilizatori arată ce se întâmplă, mai exact, în fanteziile, dar şi în dormitoarele românilor. 

Studiul abordează atât practicile sexuale obişnuite, cum ar sexul oral, sexul anal şi fanteziile sexuale, cât şi preferinţele mai puţin convenţionale, precum practicile sado-masochiste, swinging-ul (n.r. – schimb de parteneri), sexul în trei, dar şi incestul sau zoofilia.

Astfel, aflăm că 84% din intervievaţi apreciază filmele pornografice. Pe cale de consecinţă, ei sunt atraşi şi de practicile sexuale pe care le văd aici. Mai exact, în ceea ce priveşte practica sexuală preferată, doar 32% preferă sexul normal şi 14% pe cel anal, în timp ce 45% din intervievaţi au ales sexul oral.  Totuşi, un procent de 31% din persoanele care au răspuns întrebărilor nu i-ar face niciodată sex oral unui alt bărbat în timpul unei partide de sex în trei, chiar dacă 41% din oameni au recunoscut că au avut parte de sex cu încă doi parteneri. 

Nici când vine vorba de sex cu un alt cuplu românii nu spun „nu“: 47% au răspuns că le-ar plăcea să aibă parte de o astfel de experienţă. Alţii, în procent de 52%, ar aprecia o partidă de sex cu doi parteneri de sex opus. 

Mai general, 45% ar vrea să încerce să facă sex cu mai mulţi parteneri de sex opus în acelaşi timp. Este importantă şi relaţia de dominare-supunere din timpul partidei de sex: 70% din repondenţi recunosc că le place să-şi domine partenerul, 6% n-o fac, dar le-ar plăcea, şi doar 9% spun că n-o fac şi nu le place.

hedi hoka foto david muntean

Doctor în psihologie Hedi Hoka FOTO Adevărul

Potrivit doctorului în psihologie Hedi Hoka, autoarea cărţii „Iubesc să fiu femeie‟, românii sunt mult mai deschişi spre explorarea sexualităţii decât acum 20 de ani, această evoluţie datorându-se şi erei digitale în care trăim. 

Este normal ca unele comportamente să ni se schimbe. Iar în când vine vorba despre sexualitate în mediul online, autodezvăluirea este mai uşoară. Ideea preconcepută că cei care caută sexul în online ar fi nişte ciudaţi este falsă. Sunt persoane care fie nu au suficient timp liber, au un venit mediu sau peste mediu, un statut social. Sau tocmai au încheiat o relaţie şi le este mult mai convenabil să caute pe cineva pentru relaţii sexuale pe un site specializat, dezvăluie specialista, amintind că nu timiditatea sau abilităţile sociale deficitare îi determină pe oameni să apeleze la site-uri de întâlniri, puncteză aceasta.

Românii şi formele de sex deviante

Practicile mai puţin obişnuite, catalogate drept perversiuni sexuale, precum golden shower (n.r. urinarea pe partener în timpul actului sexual pentru obţinerea plăcerii), scatofilia, zoofilia şi incestul, sunt privite cu reticenţă de români. Potrivit statisticilor, 41% din respondenţi consideră că sexul cu animale este „ceva deplasat“, 54% afirmând pe de altă parte că nu ar avea relaţii incestuoase. Cu toate acestea, întrebaţi ce părere au despre incest, în procent majoritar de 35%, oamenii au răspuns „este treaba lor“, 23% considerând că „e ok dacă există consimţământ şi vârstă peste 16 ani“, iar 24% votând împotriva incestului. 

„Marea majoritatea consideră că aceste practici sunt comportamente imorale, inacceptate de societate şi religie. Sexualitatea noastră este influenţată puternic de componenta socială, de religie sau de valorile morale pe care le avem‟, afirmă psihologul.

Linie fină între normal şi perversiuni

Când vine vorba de „perversiuni“, atât psihologii, cât şi sexologii sunt în dificultate în a defini foarte clar ce înseamnă acest lucru, spune Hedi Hoka, experţii întrebându-se dacă nu cumva perversitatea este doar o fantezie mai bogată. 

Un exemplu sunt practicile BDSM (legare – dominare - sado-masochiste) care, mai nou, sunt acceptate şi chiar practicate de mulţi dintre români. Probabil, mai mult cele care implică „legare“ şi mai puţin cele care implică durere. Drept urmare, s-a echilibrat balanţa între cei care resping şi cei care apreciază această formă  de sex: 47% din intervievaţi ar încerca sexul BDSM, faţă de 44% care n-ar încerca, la care se adaugă 5% care nu ştiu ce înseamnă.

Linia de separare este foarte fină. Şi să luăm un exemplu: fetişurile sau practicile sado-masochiste sunt deja acceptate în majoritatea societăţilor. Dacă astfel obţin plăcere, se deviază foarte mult de la termenul de «perversitate». De aceea azi, ştiinţa a înlocuit termenul de «perversiuni» cu cel de «parafilii». Limita dintre normal şi perversitate este, prin urmare, una culturală şi biologică. Dacă până nu demult homosexualitatea era considerată o perversiune, astăzi nu mai este. Iar în foarte multe ţări relaţiile homesexuale sunt legale. Şi este normal să fie aşa, este de părere doctorul psiholog.

Conform manualului de diagnostic şi statistică a tulburărilor mentale, sunt considerate parafilii pedofilia, zoofilia, necrofilia, froterismul, fetişismul, masochismul, sadismul, exhibţioismul, voyeurismul, incestul şi violul. În fiecare ţară codul penal defineşte natura infracţională a perversităţilor sexuale, fiind pedepsite de lege. „Este important ca fanteziile sexuale să nu se transforme în obsesii care pot acapara viaţa unei persoane‟, a declarat Hedi Hoka.

Românii se exteriorizează mai uşor şi când vine vorba de identificarea şi rezolvarea problemelor sexuale, nu doar când vorbim despre fantezii. Tot mai mulţi dintre aceştia apelează la psiholog cu dorinţa de a-şi îmbunătăţi viaţa sexuală. Cu toate acestea, problema educaţiei sexuale persistă. „Ştim foarte bine încă de anul trecut că foarte mulţi părinţi şi chiar autorităţi religioase s-au pronunţat împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli, ca materie obligatorie. Se doreşte ca această educaţie să se facă acasă, cu părinţii. Şi este posibil acest lucru. Dar, se pare că este o abordare foarte defectuoasă tinând cont că anual, în România, din cei aproximativ 200.000 de copii care se nasc, peste 9.000 provin din mame minore,  potrivit Institutului Naţional de Statistică raportate în anul 2014 (INS). Deci, unii părinţi sunt foarte reţinuţi cu copiii lor în legătură cu acest subiect‟, a mai spus specialista.

Pe lângă întrebările legate de sexualitate, sondajul realizat de fantezii.com conţine şi mai multe întrebări legate de relaţia cu părinţii şi legătura dintre părinţi. Acestea nu sunt, însă, întâmplătoare. Potrivit doctorului psiholog, din punct de vedere genetic, comportamentul sexual îl moştenim de la tată. „Cam cum face tata facem şi noi. Sigur, există şi excepţii. Dar cred că cel mai important lucru în relaţia dintre părinţi şi copii este ca părinţii să fie deschişi cu cei mici când vine vorba de sexualitate‟, a conchis experta. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite