Predispoziţia la infidelitate este dictată de nivelul de inteligenţă şi veniturile partenerilor

Predispoziţia la infidelitate este dictată de nivelul de
inteligenţă şi veniturile partenerilor

drphil.com/

Conform unor cercetări recente, bărbaţii cu un nivel ridicat al inteligenţei sunt mai puţin predispuşi să îşi înşele partenera. Pe de altă parte, studiul a constat că partenerul întreţinut financiar are mai multe şanse să calce strâmb.

Există preconcepţia conform căreia bărbaţii sunt mai predispuşi să devină infideli decât femeile. Totul este pus pe seama faptului că bărbaţii nu pot rezista atracţiei femeilor, în timp femeile se presupune că au mai mult control de sine, scrie BusinessInsider.com.

Cu toate acestea, un studiu realizat de Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana a constatat că femeile înşală aproape la fel de mult ca bărbaţii. Mai mult, studiul realizat în SUA a constatat că numărul soţiilor care au raportat relaţii extraconjugale a crescut cu aproape 40% în ultimele două decenii, în timp ce numărul bărbaţilor a rămas destul de constant.  

O simplă diviziune nu este atât de simplă, mai ales că predispoziţia la infidelitate depinde foarte mult şi de personalitate.

Bărbaţii cu IQ ridicat, mai puţin predispuşi la infidelitate

Un studiu din 2010, publicat în revista Social Psychology Quarterly, a scos la iveală faptul că bărbaţii cu IQ-uri mai mari sunt mai puţin predispuşi la infidelitate.

Autorul, Dr. Satoshi Kanazawa de la Institutul de Ştiinţe Politice şi Economice din Londra, a analizat rezultatele a două sondaje care includeau răspunsurile a mii de adolescenţi şi adulţi.

„Bărbaţii inteligenţi au mai multe şanse să aprecieze monogamia şi exclusivitatea sexuală decât bărbaţii cu un IQ mai scăzut“, concluzionează studiul. Cu toate acestea, rezultatele studiului nu a avut aceeaşi concluzie şi în cazul femeilor. Nivelul de inteligenţă al acestora nu a fost concludent în decizia de a fi sau nu ifidele.  

Kanazawa subliniază că bărbaţii mai puţin inteligenţi nu reuşesc să-şi piardă instinctul de bază şi, prin urmare, îşi înşală partenera.

Partenerul întreţinut financiar, mai predispus la infidelitate

Rezultatele unui alt studiu din 2008, publicat în revista American Sociological Review, sugerează că persoanele care depind financiar de partenerul lor sunt mai predispuse să trădeze. Acest lucru era valabil mai ales în cazul bărbaţilor care depind de femei. Pe de altă parte, atunci când femeile sunt susţinătorii financiari ai relaţiei, sunt mai puţin susceptibile să devină infidele, lucru care nu se întâmplă în cazul bărbaţilor.

Bărbaţii şi femeile, infideli din diferite motive

Un alt sondaj, realizat la începutul acestui an, a constatat că motivele pentru care bărbaţii şi femeile aleg să-şi trădeze partenerul sunt foarte diferite. Principalul răspuns al femeilor a fost că simţeau că partenerul lor nu le mai oferea atenţia de care aveau nevoie. Motivul principal pentru care bărbaţii înşală fiind atractrivitatea pe care o găsesc în noutatea oferită de o altă femeile sau insatisfacţia sexuală în relaţie.

Alte cercetări au arătat că, odată ce o persoană a călcat strâmb, aproape sigur o va face şi a doua oară. Aşa că, nu aflaţi doar IQ-ul partenerului, ci şi trecutul.

 

citeste totul despre: