Povestea unui cuplu cu un mariaj deschis: de ce este sănătos să faci sex cu alte persoane în afara căsniciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit lui Gracie, relaţia poliamoroasă pe care o are cu soţul ei le îmbunătăţeşte căsnicia şi „este o cale extraordinară de a evolua”. FOTOGRAFII Bustle
Potrivit lui Gracie, relaţia poliamoroasă pe care o are cu soţul ei le îmbunătăţeşte căsnicia şi „este o cale extraordinară de a evolua”. FOTOGRAFII Bustle

Mariajul deschis este asociat de unele persoane cu infidelitatea, însă în comunitatea poliamoroasă acest termen are o semnificaţie diferită de cea pe care o are în cadrul cuplurilor monogame. Minciuna este, de fapt, mai gravă decât sexul cu persoane din afara căsniciei, potrivit unei adepte a relaţiilor deschise, care şi-a spus povestea prin intermediul publicaţiei online bustle.com, sub pseudonimul „Gracie X”.

Gracie X şi soţul ei au împreună patru copiii. Din cauza carierelor solicitante, dar şi a celorlalte griji cotidiene, viaţa sexuală a celor doi nu mai este la fel de satisfăcătoare ca pe vremuri, aşa că Gracie, bisexuală, i-a cerut acordul soţul ei pentru o aventură cu o femeie. Temător, bărbatul i-a dat undă verde soţiei, care a cunoscut-o astfel pe Bonnie, o altă bisexuală căsătorită.

„După câteva băuturi şi flirturi, am descoperit că atât soţul meu, cât şi soţul ei, ne aşteaptă în parcare, emoţionaţi şi dornici să audă cum a mers întâlnirea. Chicotind, i-am chemat să ni se alăture şi ne-am împrietenit cu toţii. Nu mă aşteptam să fiu fascinată şi de soţul ei”, povesteşte femeia. După prima întâlnire cu Bonnie şi soţul ei, căsnicia lui Gracie a înflorit. 

image
Ne-am dat seama cât de mult ne iubim. Uneori, sexul cu alte persoane îţi dezvăluie cât de puternică este conexiunea cu cel de lângă tine. Adrenalina pe care o simţi când persoana iubită face sex cu altcineva, care începe mai întâi ca o teamă că relaţia voastră ar putea fi ruinată, se transformă într-un imens sentiment de recunoştinţă faţă de ce aveţi, sentiment care se pierde uşor în viaţa de zi cu zi, adaugă ea.

Potrivit lui Gracie, relaţia poliamoroasă pe care o are cu soţul ei le îmbunătăţeşte căsnicia şi „este o cale extraordinară de a evolua”. În plus, cei doi consideră că astfel îşi oferă reciproc spaţiu şi că legătura lor a devenit mult mai profundă.

„Din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare în întreţinerea relaţiilor de lungă durată este păstrarea echilibrului între pasiune şi stabilitate, dar şi între aventură şi predictabilitate. Cu ajutorul mariajului deschis, eu şi soţul meu reuşim”, conchide Gracie.

image

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite