Ar trebui să te împaci cu fostul?

Ar trebui să te împaci cu fostul?

Fie că ai divorţat sau că ai hotărât să întrerupi o relaţie, reconcilierea, respectiv iertarea partenerului, presupune anumite riscuri ce trebuie asumate. „O împăcare poate avea diverse efecte, iar o decizie înţeleaptă în acest sens presupune respectarea cu stricteţe a unor paşi bine determinaţi‟, susţine Marni Battista, blogger „Huffingtonpost‟ şi fondatoarea organizaţiei „Dating with Dignity‟.

7 mituri despre sexualitatea masculină

7 mituri despre sexualitatea masculină

„Bărbaţii vor doar sex şi nu sunt interesaţi de o relaţie” sau „bărbaţii sunt doar nişte Casanova, jucători sau «armăsari»”. Este povestea tipică pe care o auzim despre sexualitatea masculină, fie că vorbim de bărbaţi precum Barney din „Cum ţi-am cunoscut mama”, de Charlie din „Doi bărbaţi şi jumătate” sau chiar de generalul David Petraeus. Este genul de experienţă despre care vorbesc majoritatea femeilor.

Cum se modifică preferinţele femeilor în materie de bărbaţi, odată cu vârsta

Cum se modifică preferinţele femeilor în materie de bărbaţi, odată cu vârsta

Privind la iubiţii din trecut, multe dintre femei se miră de alegerile pe care le-au făcut la momentul respectiv, fiindu-le greu să creadă că au fost atât de îndrăgostite de cineva atât de nepotrivit. Ultimele cercetări au descoperit, însă, că este ceva perfect normal şi că preferinţele femeii în materie de bărbaţi se schimbă pe măsură ce acestea se maturizează.

De ce au femeile orgasm?

De ce au femeile orgasm?

Fie că ne lăsăm conduşi de instincte, fie că apelăm la raţiune, orgasmul continuă să fie unul dintre subiectele tabu ale lumii în care trăim. Conform unor studii publicate în ,,Arhiva Comportamentului Sexual“, jurnalul oficial al Academiei Internaţionale de Cercetare a Sexului, orgasmul la femei ridică anumite probleme şi cunoaşte o abordare nouă, potrivit huffingtonpost.com.

Tot ce voiai să ştii despre sex

Tot ce voiai să ştii despre sex

Auzim parcă de când lumea o serie de teorii despre actul sexual şi relaţiile intime: «Bărbaţilor le stă tot timpul mintea la sex», «Nu pot rămâne însărcinată în perioada menstruaţiei» sau «Femeile sunt mai fidele decât bărbaţii». Până acum, nu aveai răspunsuri în privinţa lor. Sunt sau nu adevărate? Află, în cele ce urmează.

Femeia şi bărbatul au, de multe ori, aceeaşi durere în cuplu, doar că felul în care se exprimă este diferit. Poate ai observat că femeia tinde să vorbească mai mult despre ce o apasă. Iar bărbatul este mai înclinat să găsească rapid o soluţie. Când fiecare ajunge să creadă că propria strategie este cea mai bună, mai este doar un singur pas până la înstrăinarea dintre ei.

acum 3 luni · comentarii (17)

Cînd într-o zi în care, la fel ca-n ultimele săptămîni, ninge sau plouă, nu prea-i clar, pe la un prînz, cobori în pasaj, alergi puţin pe scări şi prinzi metroul în ultima secundă înainte de a se închide uşile cu zgomot şi clipit de bec roşu, intri, nu-i aglomerat şi din primul moment din spatele unor impetuoase picioare în roşu, Laura Baldini 50 den, vezi pe cineva citind din cartea ta...

acum 2 ani · comentarii (12)

El era însurat şi stătea într-o vilă drăguţă de prin Cotroceni: aer curat, clădiri vechi şi sănătate! Cum şi în sistemul nostru solar sînt rare planetele cu doar un singur satelit care să se rotească liniştit şi privind doar în pămînt prin jurul lor, orice muză care să graviteze prin preajma orbitei lui circumterestre avea acces liber pe propria-i poartă, frumoasă şi din fier forjat.

acum 2 ani · comentarii (2)

După ce „N-aveţi programare!” a devenit rapid ceva mai prietenos, şi cu gene lungi „Tocmai a venit un client”, în fond tocmai a sosit şi primăvara, iar lumea e mai binevoitoare, ba chiar, lăsînd întredeschise nişte portiţe, „E liber peste o oră”, am abordat cea mai ‘telectuală imagine disponibilă la mine - bine, eram cu bocancii ăia imenşi de la Decathlon, şireturile nelegate şi hanoracul de bicicleală, atît am putut atunci -,

acum 3 ani · comentarii (2)

Filme în engleză, cărţi în engleză, porn în engleză, sex în engleză. Clipul ăsta e făcut cu multă dragoste în primul rând pentru noi, pudicii americanizaţi din România, care la 16, 26 sau 36 de ani vorbesc mai mult în engleză decât în română despre sau când fac sex. Şi e în general pentru cei dintre noi care nu-şi găsesc cuvintele. Hai să vorbim despre cum trebuie să lucrăm colectiv la un vocabular neutru pentru sexualitate în limba română.

acum 3 ani · comentarii (7)

E fain să scrii cărţi! Bine, corect, e doar una - prima. Da’ o să mai vină! Şi, oricum, începe să te bage lumea în seamă pe Facebook, vin cereri de prietenie şi aprecieri calde, devii persoană respectabilă, mai ales dacă ai pus şi poza cărţii pe profilul tău. Chiar simţi cum încep să-ţi crească laurii pe frunte: e ceva, tată!

acum 3 ani · comentarii (6)

La sfîrşitul unei săptămîni în care capul de afiş al emoţiilor personale a fost ştirea apărută pe prima pagină a unui ziar cuminte, nu „Cancan” şi nici măcar „Libertatea”, cum că taică-su unui coleg cu care am împărţit camera în majoritatea nopţilor celor patru ani de studenţie a fost hăcuit de noua lui soţie, am fost la o nuntă. Nevoit, obligaţii şi alte familiarisme.

acum 3 ani · comentarii (4)

Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

acum 3 ani · comentarii (2)

Umorul e atât de rar în iubire încât mă întreb dacă nu cumva povestea nenăscutului Jimi Hendrix-Munteanu pare mai degrabă o anecdotă. Nu vreau să spun că orice iubire demnă de luat în seamă şi în scris are magnitudinea unui cutremur, dar nici nu m-aş gândi vreodată că poveştile de dragoste ar putea fi atât de uşor de manevrat: fără nelinişti crescânde, fără îndoieli pătimaşe, ba chiar fără cuvinte doldora de dulcegării.

acum 4 ani · comentarii (5)

O ȋntrebare pusă frevent specialiştilor din domeniul psihologiei, psihoterapiei, asistenţei sociale, sociologiei şi chiar filosofiei uneori, este despre posibila prietenia dintre femei şi bărbaţi, sau dacă poate exista doar prietenie ȋntre femei şi bărbaţi, sau care este limita dintre o simplă prietenie şi mai mult decât prietenie.

acum 4 ani · comentarii (0)
Postari Recente