Ora la care se face cel mai mult sex: cum se activează hormonul care creşte puterea de atracţie

Ora la care se face cel mai mult sex: cum se activează hormonul
care creşte puterea de atracţie

cum este activat hormonului care creşte puterea de atracţie.Foto Arhiva Adevărul

Nu este o întâmplare faptul că majoritatea cuplurilor fac sex într-o anumită perioadă a zilei. Cercetătorii au aflat care sunt factorii care apropie partenerii şi cum este promovată intimitatea.

Se ştie deja că cei mai mulţi oameni fac dragoste atunci cand merg la culcare. Poate din această cauză  culcatul cu cineva a devenit sinonimul pentru sex. Misterul legăturii dintre sex şi somn a fost dezlegat de cercetători, aceştia explicând de ce majoritatea partenerilor fac sex în timpul nopţii, după ce merg la culcare.

Cercetatorii au constat că majoritatea actelor sexual au loc noaptea, jumătate din acestea având loc între orele 10 PM şi 2 AM, frecvenţa începând să scadă până la ora 6 AM, scrie psychologytoday.com.

Cuplurile fac mai mult sex in nopţile de week-end, ceea ce sugerează că programul de lucru influenţează într-o anumită măsură activitate sexuală, majoritatea considerând că evitarea sexului în nopţile de lucru îi poate face să se simtă mai odihniţi ziua următoare.

Oamenii casatoriti fac dragoste de cele mai multe ori în momentul în care merg la culcare, deoarece atunci au disponibilitatea de a petrece mai mult timp împreună. Deasemenea, cercetătorii au descoperit că sexul este mai frecvent seara decât dimineaţa.

Faptul că un cuplu doarme împreună, implică diverşi factori care duc la o mai strânsă legătură şi o rezistenţă mai puternică a relaţiei.  Desigur, există mai multe motive pentru care este recomandat dormitul împreună, care ţin în primul rând de intimidate, ca atare.  Pe de altă parte, contactul fizic promovează intimitatea prin creşterea producţiei de oxitocină. Aceasta este hormonul care creşte puterea de atracţie.

În acest context, este de înţeles de ce relaţiile sexuale apar cel mai frecvent în timpul orelor de noapte, în contextual în care contactul fizic prelungit promovează sentimentul de apropiere şi de intimidate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările