Oamenii care au acest tip de personalitate fac de două ori mai mult sex

Oamenii care au acest tip de personalitate fac de două ori mai mult sex

Poate că sunt considerate persoane destul de obositoare, al căror entuziasm ajunge să-i deranjeze pe cei din jur, dar extrovertiţii au mult de câştigat în ceea ce priveşte viaţa sexuală, conform unui studiu condus de psihologul Brian Little, de la prestigioasa Universitate Cambridge. FOTO Arhiva

Persoanele cu acest tip de personalitate au parte de o viaţă sexuală mult mai activă, precizează psihologii pe baza rezultatelor mai multor cercetări derulate în acest sens.

Poate că sunt considerate persoane destul de obositoare, al căror entuziasm ajunge să-i deranjeze pe cei din jur, dar extrovertiţii au mult de câştigat în ceea ce priveşte viaţa sexuală, conform unui studiu condus de psihologul Brian Little, de la prestigioasa Universitate Cambridge. 

Astfel, studiul a indicat că extrovertiţii fac sex de două ori mai mult decât introvertiţii, iar acest lucru este evident mai ales în cazul femeilor extrovertite, notează Daily Mail.

Concluziile cercetării au fost prezentate de psihologul specializat în analiza tipurilor de personalitate Brian Little, în cadrul unei conferinţe TED susţinute la Vancouver, în Canada.

La studiu au participat studenţi de la universităţile din vestul Germaniei, care au făcut un test numit Eysenck Personality Inventory (EPI). Voluntarii au fost împărţiţi în două categorii, în funcţie de tipul de personalitate, apoi a fost întrebaţi de câte ori au făcut sex în decursul unei luni. Bărbaţii extrovertiţi au făcut sex, în medie, de 5,5 ori pe lună, în timp ce bărbaţii introvertiţi au făcut de numai 3 ori în aceeaşi perioadă de timp. Femeile extrovertite au făcut sex de 7,5 ori pe lună, în timp ce femeile introvertite de numai 3,1 ori pe lună.

Totuşi, chiar dacă extrovertiţii fac sex mai des, se pare că introvertiţii sunt amanţi mai buni, pentru că se concentrează mai mult şi acordă o importanţă mai mare satisfacţiei sexuale.

„Extrovertiţii se simt bine atunci când sunt stimulaţi în mod direct. Le place să stea aproape de o altă persoană, să-şi privească interlocutorul în ochi, să flirteze”, a precizat  Little, profesor în cadrul Universităţii Cambridge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările