Oamenii de ştiinţă explică procesele care au loc în organism în timpul masturbării

Oamenii de ştiinţă explică procesele
care au loc în organism în timpul masturbării

Oamenii de ştiinţă explică procesele care au loc în organism în timpul masturbării

Oameni de ştiinţă, medici şi sexologi au explicat procesele care au loc în timpul excitării sexuale provocate prin masturbare.

Suntem de multe ori prea preocupaţi de propriile noaste plăceri sexuale, ajungând să ne punem diferite întrebări privind micile ciudăţenii biologice. Mashable.com a intervievat oameni de ştiinţă, medici şi sexologi pentru a afla ce se întâmplă cu organismul uman în timp ce te faci să simţi plăcere.

De ce nu poţi să urinezi imediat după masturbare?

După ce aţi terminat masturbarea, este adesea aproape imposibil să urinaţi. Dr. Myrtle Wilhite - medic specializat în sănătatea sexuală - spune că acest lucru se datorează faptului că „acelaşi sistem de excitaţie neuronală“ controlează vezica urinară şi procesul de excitare sexuală. Până când nu depăşiţi senzaţia de excitare sexuală, nu veţi putea urina. Raspunsul simplu este că excitarea sexuala previne urinarea, spune Wilhite.

De ce uneori un testicul urcă?

Dr. Amin Herati - profesor asistent de urologie spune că în timpul excitaţiei, „muschiul cremaster care înconjoară testiculele începe să se contracte. „Activitatea acestor muşchi duce apoi la urcarea testiculelor în timpul masturbării“, spune Herati. Medicul adaugă că umflarea şi înălţarea testiculelor este „necesară pentru a obţine o ejaculare totală. Pe măsură ce excitatia sexuală creşte, vasocongestia face ca testiculele să înceapă să se umfle.

Femeile pot continua să se masturbeze după orgasm?

Femeile pot avea orgasme multiple, dar bărbaţii nu. Carlin Ross - educatoare de sex la Fundaţia Betty Dodson – spune că femeile pot experimenta orgasmul multiplu. Acestea nu au o perioadă post-coitală refractară, ceea ce înseamnă că ele rămân sensibile la stimulii sexuali şi pot avea orgasme ulterioare.

De ce bărbaţii nu se pot masturba după ejaculare?

Sexologul Bianca Palmisano spune ca oamenii de ştiinţă nu sunt 100% siguri de ce se întamplă acest lucru, dar unele ipoteze spun că ejacularea reduce tensiunea din pereţii veziculelor seminale, ceea ce cauzează o reacţie negativă la alte organe şi nervi, împiedicând re-excitarea pentru un timp.

De ce se umflă vulva?

Vulva se umflă din cauza creşterii fluxului de sânge. Acesta este răspunsul organismului la „vasodilataţia stimulată sexual“ - dilatarea vaselor de sânge - provocată de oxidul nitric, „un neurotransmiţător / vasodilatator gazos produs fie prin stimulare cognitivă, stimulare directă / masaj sau ambele“.

 

 

citeste totul despre: