Adevăratul motiv pentru care multe femei sunt atrase de cântăreţi şi vor să facă sex cu ei

Adevăratul motiv pentru care multe femei sunt atrase de cântăreţi şi vor să facă sex cu ei

Cântăreţii sunt consideraţi creativi, inteligenţi şi plini de energie, întruchipând astfel partenerii ideali/FOTO www.ticketnetwork.com

Cântăreţii atrag întotdeauna un număr impresionat de admiratoare, multe dintre ele ajungând să facă o adevărată pasiune pentru ei. Motivul pentru care aceştia devin adevărate sex simboluri nu are însă legătură cu statutul lor de vedetă, spun cercetătorii.

Un studiu realizat în anul 2013 în Franţa, la care au participat 300 de studente, a demonstrat un lucru surprinzător: tinerele sunt mult mai dispuse să iasă în oraş cu un bărbat necunoscut dacă acesta este muzician.

În cadrul unui experiment, un bărbat a invitat în oraş mai multe studente. El a fost acceptat de numai 14% din ele, dar atunci când a avut la el o chitară, sugerând astfel că este cântăreţ, procentul fetelor interesate de el a crescut la 31%, scrie Menshealth.com.

Un studiu similar, realizat în anul 2012 în Israel, pe 100 de studente care nu aveau o relaţie, a arătat că ele sunt de acord să devină prietene pe Facebook cu un bărbat care apare în poza ţinând o chitară. Nu mai puţin de 28% din cele 100 de tinere i-au acceptat cererea de prietenie, deşi nu îl cunoşteau, iar intenţia lui de a avea o relaţie cu ele era evidentă.

Astfel, psihologii au ajuns la concluzia că, lăsând deoparte câteva excepţii, femeile sunt atrase sexual de cântăreţi.

Geoffrey Miller, psiholog evoluţionist la Universitatea New Mexico, spune că acest lucru este firesc, pentru că şi la alte specii de animale femelele aleg ca partener un mascul care cântă bine sau scoate sunete deosebite. Fenomenul este evident la păsări, balene, maimuţe sau broaşte.

Masculii care cântă bine sunt consideraţi sănătoşi şi plini de energie, deci vor asigura urmaşi la fel de sănătoşi. Acest lucru este valabil şi în cazul oamenilor, spune Miller, pentru că în peşteri, adăposturile oamenilor preistorici, au fost găsite flaute, care au o vechime de peste 30.000 de ani. Prin urmare, încă de atunci bprbaţii care ştiau să cânte aveau succes la femei.

Astfel, un bărbat care cântă la chitară va părea creativ şi inteligent, precizează şi Jon Maner, profesor de psihologie la Universitatea Northwestern. Femeile vor să facă sex cu aceşti bărbaţi, pentru a avea copii la fel de talentaţi ca ei, lucru care este un succes din punct de vedere al evoluţiei speciei, adaugă Maner.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările