Motive surprinzătoare care duc la infidelitate, în opinia psihoterapeutului Esther Perel

Motive surprinzătoare care duc la infidelitate, în opinia psihoterapeutului Esther Perel

Motive surprinzătoare care duc la infidelitate

Infidelitatea nu este o dovadă a lipsei de iubire. Esther Perel este de părere că trădarea poate apărea şi în cazul celor mai fericite căsnicii. Motivele sunt multiple şi apar în diferite circumstanţe.

Infidelitatea este dureroasă nu doar pentru partenerul trădat, ci şi pentru persoana care a ales să trădeze. Părăsirea partenerului poate duce la teamă, vinovăţie, anxietate şi, dacă se ajunge la divorţ, la probleme financiare. Infidelitatea este o invalidare a partenerelui, din care cu greu îşi mai revine.  

De ce ajung oamenii să fie infideli?

În 80% din cazuri nu este vorba de o relaţie care nu funcţionează, susţine psihoterapeutul în relaţii Esther Perel. Infidelitatea este adesea un act egoist, iar motivul acesteia are tot de-a face cu persoana care înşală, scrie thisisinsider.com

Motive comune pentru care experţii spun că oamenii sunt infideli:

Caută să se descopere pe sine

Esther Perel este de părere că infidelitatea poate apărea şi în cazul celor mai fericite căsnicii. „De multe ori, partenerii infideli speră să se reconecteze cu părţile pierdute din ei înşişi, să dea sens vieţii cu anumite experienţe pe care le doresc“, a spus Perel. „Ei nu caută doar o altă persoană, ei caută un alt sine“.

Sunt speriaţi de îmbătrânire

Vechiul tipar al bărbatului care este cuprins de criza vârstei şi îşi cumpără o maşină scumpă, lăsându-şi soţia pentru un o parteneră de 20 de ani, există pentru un motiv. Vârsta pare să fie un stimul al infidelităţii. Conform sondajelor, când se apropie de vârsta de 40 de ani, unii bărbaţi îşi doresc brusc o aventură.

Caută acel sentiment de fluturi în stomac

71% dintre bărbaţi şi 49% dintre femei spun că au recurs la infidelitate din plictiseală. 30% au spus că aveau nevoie să simtă din nou sentimentul de îndrăgosteală, specific unei relaţii timpurii, potrivit revistei Galore. Chiar şi aşa, dacă cineva este plictisit de relaţia lui, nu înseamnă neapărat că partenerul este plictisitor. Unii oameni nu acceptă rutina vieţii de cuplu, deşi este un lucru absolut normal.

Nu-şi mai iubesc partenerii, dar nu se pot despărţi de ei

De multe ori partenerii infideli îşi justifică trădarea acuzându-şi soţia sau soţul că a încetat să mai petreacă timp de calitate cu ei sau să se bucure de viaţa sexuală. Frazele „rămânem împreună pentru copii“, „rămânem împreună pentru siguranţă financiară“ şi multe alte justificări practice şi non-romantice sunt doar câteva din motivele pentru care oamenii rămân în căsniciii care nu mai răspund nevoilor lor emoţionale.

Vor să echilibreze scorul

Studii citate de New York Magazine arată că femeile sunt mai predispuse la infidelitate decât oricând. Cercetătorii dau vina pe nevoia de răzbunare a acestora, după ce au fost la rândul lor trădate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: