Moda relaţiilor lipsite de sex

Moda relaţiilor lipsite de sex

Moda relaţiilor lipsite de raporturi sexuale pare să fie pe val FOTO Shutterstock

Când avea 51 de ani, Suzie King a decis să pună bazele unei plaftorme ce încuraja oamenii să adopte un stil de viaţă diferit: abstinenţa sexuală. Nouă ani mai târziu, „Platonic parteners“, reţeaua a cărei fondatoare a devenit, adună 6.000 de membri care împărtăşesc acelaşi scop: încurajarea realaţiilor interumane care exclud conotaţiile de natură sexuală.

 

„Am fost căsătorită şi pot spune că am avut o viaţă sexuală condimentată, dar pe parcurs alte lucruri au devenit mai importante“, a declarat King jurnaliştilor de la „Daily Mail“. 

„Mă simt perfect normal, tocmai de aceea nu am de gând să mai fac sex vreodată“, a declarat fondatoarea unei reţelei ce încurajează conexiunile platonice.

Femeia, consilier psihologic de profesie, îşi aminteşte că, pur şi simplu, lucrurile au evoluat în mod natural, inconştient, iar timpul şi noile preocupări au determinat-o să-şi piardă definitiv apetitul sexual. 

„Mi-am schimbat domiciliul, am încheiat o relaţie şi am ales să urmez o altă profesie. Ulterior, m-am psihanalizat şi-am constatat că nu mai era nimic acolo. Nimic de natură fizică“, povesteşte Suzie.

Fondatoarea unei platforme ce adună utilizatori de toate vârstele a declarat că cel mai important lucru pentru ea, de când a creat platforma, a fost feedback-ul pozitiv recepţionat. „Multe persoane mi-au mulţumit pentru că le-am oferit şansa de a întemeia relaţii ce exclud, din start, raporturi fizice. În general, oamenii asociază sexul cu intimitatea şi se înşală enorm aici“, susţine King.

În prezent, fondatoarea platformei „Platonic parteners“ se află într-o relaţie cu un contabil, în vârstă de 62 de ani, şi declară că este mai fericită ca niciodată. „Ne-am cunoscut cu ajutorul unor prieteni, iar atunci când i-am povestit de site-ul meu mi-a împărtăşit, pe deplin, viziunea“, punctează Suzie. „Relaţia noastră continuă şi astăzi pentru că amândoi am pus prietenia şi comunicarea mai presus decât conexiunea sexuală“, a conchis femeia.

Reţeaua „Platonic parteners“ nu este singura de acest fel. Site-uri precum nosexdating.co.uk şi creativesdating.com funcţionează după acelaşi set de reguli, încurajându-şi utilizatorii să depăşească barierele sexule şi să acordă atenţie purei afecţiuni.

Atalanta Harmsworth (foto), o actriţă în vârstă de 40 de ani, a fondat reţeaua creativesdating.com cu gândul de a-şi întâlni sufletul pereche. Deşi povestea părea să urmeze firul tradiţional, lucrurile au evoluat diferit, iar platforma ei a devenit un spaţiu în care utilizatorii îşi împărtăşesc ideile şi planurile, fără ca legăturile dintre ei să aibă conotaţii sexuale. 

„Am primit e-mailuri de persoane care m-au felicitat pentru că le-am acordat şansă să-şi facă amici. Atunci am realizat că oamenii au nevoie de romantism, dar şi de pură prietenie“, a concluzionat femeia, mamă a unui băiat, în vârstă de 16 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: