Laura, rapanele şi Nicuşor Dan

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cînd într-o zi în care, la fel ca-n ultimele săptămîni, ninge sau plouă, nu prea-i clar, pe la un prînz, cobori în pasaj, alergi puţin pe scări şi prinzi metroul în ultima secundă înainte de a se închide uşile cu zgomot şi clipit de bec roşu, intri, nu-i aglomerat şi din primul moment din spatele unor impetuoase picioare în roşu, Laura Baldini 50 den, vezi pe cineva citind din cartea ta...

  ...te simţi ca şi cum după ce ai dat probele sportive semestriale pe care ţi le impune o instituţie serioasă şi le-ai luat fluierînd, chiar dacă nu eşti deloc în cea mai bună formă fizică, ba au mai murit şi nişte graşi de ciudă, absolut întîmplător şefii tăi, doar văzîndu-te cum arăţi în colanţi, dai o fugă ilegală şi-n timpul programului pînă acasă să-ţi faci nişte melci. Oricum ai consumat ceva energie, iar nişte „proteină” nu strică. Doar că n-aveai cheile la tine; rămăseseră în biroul tău cu lambriu verde. Însă la a doua tură cu ele deja adjudecate-n mîna stîngă, chiar ai intrat în bloc; şi chiar a ieşit ceva fantastic din tigaia aia obosită. E adevărat că n-aveai vin, ai renunţat în ultimul rînd să pui nişte Garrone, încă nu ţi-e clar dacă ar fi stricat, dar o să experimentezi cîndva şi cu ăsta, oricum nu-l bea nimeni. Drept pentru care te-ai întors mulţumit la slujbă. Şi cu chef de treabă.

image
image
Cu chef de treabă?! ‘Ai bă, ce dreak? Doamne feri! puşchia la limbă...

...aşa, ziceam că e ca şi cum i-ai aduce şi prietenei tale de la financiar juma’ de polonic de „lucrare” într-un pahar de plastic cu capacul bine închis, plus trei felii de pîine prăjită şi brînză cu mucegai, cît să te iubească mai mult, cu mult mai mult, sînteţi ascunşi printr-un „toilet” de dame, lumea-i multă şi curioasă pe holuri, iar tu o serveşti delicat, cu linguriţa.

image

Insufleţit, te dai mai aproape şi vezi că încîntătoarea-i doar un travestit, e drept bine aranjat. Poate cu bani de la ONG-urile lui Nicuşor Dan sau de la Soros. Mai are şi un fir dus la ciorap; păcat de roşul ăla!

Şi doar ţi-a spus şi prietenul tău, ăla cu cioc, om cu experienţă şi un raft de cărţi bune scoase la editura aia tare din Berceni, ultima stradă pe dreapta înainte de ieşirea din oraş, să scoţi din prima ta carte textele porcoase, că o să-ţi fie ruşine cîndva.

image
„Urmează staţia Orizont cu peron pe partea dreaptă.”

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte, 2016, „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte 2014, Premiul Naţional “Vasile Voiculescu”, 2015.

          

                      CITIŢI ŞI:

                                   - Anunţ important!

                                  -  Cronica unei cărţi în curs de apariţie

                                 -  Depresie de vară sau Home sweet home

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite