La Bucureşti, atelier despre seducţie, dragoste şi erotism

La Bucureşti, atelier despre seducţie, dragoste şi erotism

FOTO Shutterstock

De la Tristan şi Isolda la Don Juan, istoria cuplului, a seducţiei si a erotismului s-a rescris de nenumărate ori la nivelul mentalităţilor europene. Fundaţia Calea Victoriei organizează miercuri, 29 ianuarie, de la ora 19:00, primul atelier „Dragoste, seducţie şi erotism, de la Tristan şi Isolda la Don Juan“, susţinut de istoricul Monica Neaţu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chipul dragostei a cunoscut nenumărate metamorfoze în literatură şi arta, dar oare aceste naraţiuni şi imagini încântătoare fac parte dintr-o realitate trăită sau imaginată? Dragostea şi jocurile seducţiei erau atât de diferite de ce trăim noi astăzi? Sunt numai câteva din întebările la care istoricul Monica Neaţu va încerca să dea un răspuns celor interesaţi de acest subiect. Dezbaterea va fi susţinută cu ajutorul unor tablouri şi texte celebre, poveşti şi realităţi trăite, o preistorie a cuplului.

Temele celor trei ateliere care vor fi suţinute în fiecare miercuri, timp de trei săptămâni, sunt:

1. Tristan si Isolda. Cum s-a nascut mitul? A inventat evul mediu dragostea sau nu? Ce a simbolizat seducţia pentru omul medieval, dar erotismul? Amour courtois - de la imaginat la trait.

2. Renaşterea şi o nouă imagine a dragostei. Libertăţile şi constrângerile iubirii. De la gravuri scandaloase la realităţi trăite. Dublul standard.

3. Cum s-a nascut mitul lui Don Juan? Cervantes, Moliere, Mozart. Harta tandreţii şi pasiunile barocului. Aventurierul seducător şi libertinul. Ce a mai rămas din cele două mituri în epoca modernă?

Ora de începere a cursurilor este 19:00, iar costul unui bilet este de 130 de lei, redus pentru studenţi şi pensionar la 120 de lei. Atelierele se vor desfăşura  la sediul Fundaţiei Calea Victoriei - Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscrierile se fac la contact@victoriei.ro. Mai multe detalii puteţi afla de la www.victoriei.ro
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările