Infidelitatea, o metodă eficientă de slăbit

Infidelitatea, o metodă eficientă de slăbit

Aventurile extraconjugale pot duce la pierderea kilogramelor FOTO Shutterstock

Relaţiile extraconjugale au un beneficiu surprinzător: contribuie la pierderea kilogramelor. Potrivit unui studiu realizat de un site din Marea Britanie care încurajează aventurile, femeile care „calcă strâmb“ slăbesc, în medie, 4 kilograme, iar bărbaţii – 2 kilograme.

Site-ul de anunţuri matrimoniale UndercoverLovers.com, din Marea Britanie, destinat persoanelor căsătorite, a realizat un sondaj printre membrii comunităţii online pentru a afla dacă aventurile pe care le-au avut le-a afectat cumva greutatea. Rezultatele: 62% din cele 1.500 de femei care au participat la sondaj au spus că au pierdut, în medie, 4 kilograme şi 53% din cei 1.500 de respondenţi de sex masculin au raportat o pierdere de 2 kilograme.

Mâncăm mai mult şi mai puţin sănătos atunci când suntem nefericiţi. Mulţi dintre membrii UndercoverLovers.com au îndurat ani, în unele cazuri chiar decenii, de nefericire în cuplu înainte de a începe o aventură. Exaltarea şi creşterea stimei de sine pe care mulţi o experimentează când au o relaţie extraconjugală, precum şi dorinţa de a arăta bine pentru el/ea sunt stimulentul perfect pentru a pierde în greutate“, spune Emily Pope, reprezentant al site-ului, citată de cotidianul „Huffington Post“.

Stresul «arde» kilogramele

Încă o cauză a pierderii în greutate o reprezintă arderea caloriilor în timpul sexului, adăugă Emily Pope. Unii experţi au, însă, teorii diferite în legătură cu motivele scăderiii în greutate. Doctorul Jeff Gardere crede că pierderea kilogramelor are legătură cu stresul. „Indiferent cât de multă distracţie vă aduc aventurile de o noapte sau relaţii extraconjugale, minciunile şi eforturile depuse pentru a te furişa sunt surse de stres. Iar sentimentul vinovăţiei după actul sexual aduce un stres suplimentar. Deci da, pierdeţi din greutate datorită activităţii sexuale şi a stresului generat de aventură, dar acest stres vă expune riscului de îmbolnăvire“, crede dr. Gardere.

Pierderea în greutate este de scurtă durată

Chiar dacă reuşiţi să pierdeţi în greutate ca urmare a unei aventuri, menţinerea siluetei dobândite se va dovedi o provocare. „Excesul de dopamină cauzat de o aventură este asemănător celui înregistrat atunci când te îndrăgosteşti şi care îţi taie pofta de mâncare. Aşadar, mănânci mai puţin, iar acest lucru, alături de caloriile «arse» ajută pierderea în greutate. Dar ea este de scurtă durată. Odată ce aventura ia sfârşit, kilogramele revin“, atenţionează nutriţionista Barbara Mendez.

Cathy Meyer, consilier marital, spune că există şi alte modalităţi prin care kilogramele pot fi „arse“. „Poate fi o scădere în greutate de 2 – 4 kilograme un motiv suficient de bun pentru a ne angrena într-un comportament eronat sau imoral? Are vreo valoare creşeterea stimei de sine experimentată atunci când avem o aventură? Dacă greutatea este lucrul pe care vrei să-l pierzi, atunci salata verde şi brânza slabă de vaci sunt de preferat unui amant“, este de părere Meyer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: