Igiena intimă: cum menţii vaginul sănătos şi curat

Igiena intimă: cum menţii vaginul sănătos şi curat

O parte importantă a menţinerii sănătăţii vaginale este să faci minim o vizită pe an la medicul ginecolog

Deşi ai auzit-o cu siguranţă şi înainte, nu strică să îţi reaminteşti cât de delicat este vaginul tău. La fel ca alte zone ale corpului, şi acesta necesită o îngrijire atentă pentru a fi curat şi sănătos.

Fără săpun

În cazul în care vaginul ar putea vorbi, ar avea multe de spus, între care ţi-ar interzice şi să mai foloseşti săpunul. Nu folosi nici geluri de duş parfumate când speli zona intimă.  Există pe piaţă o mulţime de produse pentru curăţarea vaginului,  dar acestea nu sunt necesare. Apa simplă este, de fapt, mai mult decât suficientă, mai ales că nu vrei să speli în exces şi să cauzezi iritaţii vaginale. Şi nu uita, spălarea vaginului se face doar extern, nu şi intern.

Fără produse parfumate

Fie că foloseşti şerveţele parfumate de câte ori mergi la toaletă, fie că eşti adepta folosirii unui strop de parfum sau a deodorantului, este momentul să spui „stop!”. Dacă ai o problemă cu mirosul, mascarea lui nu o va soluţiona (aceasta este de multe ori cauzată de un dezechilibru al pH-ului pielii).

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte reguli să respecţi pentru a avea un vagin sănătos

Secretele vaginului: 7 lucruri mai puţin ştiute

Semne care îţi spun că suferi de o infecţie vaginală

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările