Ghidul celor mai mari greşeli care duc la destrămarea mariajului: sfaturi oferite de doi avocaţi specializaţi în divorţuri

Ghidul celor mai mari greşeli care duc la destrămarea mariajului: sfaturi oferite de doi avocaţi specializaţi în divorţuri

Ghidul celor mai mari greşeli care duc la separarea partenerilor, publicat de doi avocaţi specializaţi în divorţuri FOTO utahdivorce.biz

Un cuplu de avocaţi din Marea Britanie au publicat „Ghidul divorţului”, cu sfaturi pe care fiecare partener ar trebui să-l citească daca vrea să-şi păstreze căsnicia.

Avocaţii Janet Clegg şi Hilary Browne Wilkinson şi-au petrecut zeci de ani ca lideri în procesele de divorţ, având o bogată experienţă în consultanţa de specialitate cu privire la păstrarea unei căsnicii.  

 Conform celor doi, în multe cazuri, divorţurile nu se produc din cauze grave. Cele mai multe conflicte sunt cauzate de obiceiuri proaste sau din cauza monotoniei în cuplu.

 Printre cele mai importante expresii de care partenerii nu ar trebui să uite este „Îmi pare rău”. În acest mod partenerii reuşesc să şteargă o mare parte din resentimente şi răni. „Poate suna banal, dar un simplu „mulţumesc” şi o îmbrăţişare pentru că a făcut cumpărături, pentru că te-a ascultat sau după ce îţi aduce o ceaşcă de ceai, poate fi cheia către un mariaj de succes”, sunt de părere cei doi avocaţi.

Criticile zilnice, în încercarea de a schimba o persoană, pot avea un efect exploziv asupra partenerului. De asemenea, glumele pe seama lui, în prezenţa prietenilor, pot fi considerate lipsă de respect, devenind un gest foarte costisitor în timp.

„Am fost uimiţi să vedem cât de des vasele murdare sau hainele împraştiate în dormitor au declanşat sentimente de dispreţ şi certuri grave între parteneri. Am avut cazul unui cuplu care a tras o linie invizibilă în mijlocul dormitorului, pentru a delimita zonele de care fiecare partener trebuie să facă ordine”, au declarat avocaţii.

Acceptarea hobby-urilor partenerului

Ce se întâmplă dacă hobby-ul partenerului îi răpeşte ore din timpul liber sau costă o mulţime de bani?  Scandaluri şi certuri, în cele mai multe cazuri. 

Sfat: Dorinţa de a tolera hobby-urile şi pasiunile partenrului vă ajută reciproc. Daţi dovadă de maturitate şi nu vă aşteptaţi ca partenerul să renunţe la ce îi place. Poate doar să ascundă că practică în continuare aceste jocuri, în acest mod introducând lipsa de comunicare şi neîncrederea în cuplu.

Pune viaţa sexuală pe primul loc

„Lipsa sexului ar putea semnala sfârşitul unei căsătorii, dar în experienţa noastră, rareori s-a întâmplat acest lucru. Doar combinaţia cu alţi factori ar putea pune capăt unei relaţii. În cele mai multe cazuri conflictele legate de bani, stilul de viaţă sau copii, depăşeau cu mult problemele sexual. Cu toate acestea, ce se întâmplă în afara dormitorului are un efect imens asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul acestuia. Dacă nu îi arătaţi respect şi apreciere  partenerului, cel mai probabil viata sexuală a cuplului va avea de suferit”, au mărturisit cei doi.  

Nu te aştepta ca iubirea să fie suficientă pentru a păstra o relaţie

Cifrele sondajelor privind infidelitatea arată că până la 70% dintre bărbaţii căsătoriţi şi jumătate dintre femeile căsătorite au avut o aventură. „Infidelitatea a fost cu siguranţă o cauză ce a crescut rata divorţurilor în cazurile noastre”, au mărturisit avocaţii. Unii parteneri iertă infidelitate, însă mulţi pun capăt relaţiei după un astfel de incident, au spus cei doi pentru dailymail.co.uk.  

 Nici unul dintre noi nu stie cu adevarat ce ar face înttr-o astfel de situaţie, dar un lucru este sigur: din momentul în care aflăm că partenerul nostru a fost necredincios, cei mai mulţi dintre noi îşi vor pierde încrederea în mod iremediabil.

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările