FOTO VIDEO Sexul poate dăuna grav mediului înconjurător: cum fac sex eco-sexualii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexul este mai mult decât plăcere pură. Presupune şi o mare doză de responsabilitate, dar nu numai în ceea ce priveşte protecţia împotriva eventualelor boli cu transmitere sexuală sau a planificării unei sarcini pentru momentul dorit. În secolul 21, grija faţă de mediul înconjurător s-a extins şi în dormitor.

Eco-sex este un curent ecologist care presupune să trăieşti toate aspectele vieţii ţinând cont de felul în care fiecare acţiune poate influenţa mediul înconjurător. Astfel, persoanele care îmbrăţişează eco-sexul au grijă nu numai ca mijloacele de transport pe care le folosesc zi de zi să fie cât mai puţin nocive pentru natură, produsele pe care le consumă să fie obţinute cu grijă faţă de mediul înconjurător , de la mâncare până la îmbrăcăminte, să recicleze tot ce se poate sau să folosească cât mai multe produse biodegradabile, ci să trăiască eco în toate privinţele.

Deşi pare un moft sau o sectă în care oamenii sunt invitaţi să se dezbrace de prejudecăţi în acelaşi timp cu hainele, scriitoarea Stephanie Iris Weiss a şi scris o carte pe acest subiect, la modul cel mai serios. „Eco-Sex: Go Green Between the Sheets and Make Your Love Life Sustainable“. Aceasta explică de ce este important ca ideea de protejare a mediului să se extindă asupra tuturor aspectelor vieţii noastre, astfel încât amprenta de carbon a fiecărei persoane să se diminueze. 

Amprenta de carbon arată, mai exact, cât de mult contribuie o persoană la distrugerea mediului în urma activităţilor de zi cu zi. Un studiu realizat în urmă cu câţiva ani arăta că fiecare european emite, prin tot ceea ce face în decursul unui an, aproximativ 7 tone de CO2, aceasta reprezentând amprenta de carbon. Poluare din care un copac reuşeşte să absoarbă, în medie, doar o tonă de CO2 pe an. Prin urmare, Weiss explică modul în care oamenii pot face şi sex în mod sustenabil, adică responsabil faţă de felul în care va arăta lumea în viitor. Adepţii eco-sexului sunt sfătuiţi să nu mai arunce prezervativele, care sunt confecţionate din latex, în toalete, pentru că nu sunt biodegradabile în apă, ci să se asigure că şi după ce sunt azvârlite la coşul de gunoi vor fi duse la o groapă în care deşeurile sunt astupate cu pământ, aşa cum se obişnuia pe scară largă în urmă cu câţiva ani, pentru că astfel cresc şansele care prezervativele să se distrugă mai repede. 

image

FOTO ecosexconvergence.org

De asemenea, există din ce în ce mai multe jucării sexuale care le pot înlocui pe cele clasice, cum sunt vibratoarele cu baterii solare sau accesoriile erotice (de la bice până la păpuşi gonflabile) realizate din plastic sau cauciuc reciclat, relatează „The Guardian“. Lubrifianţii, la rândul lor, ar trebui să fie naturali, precum uleiul de măsline, ceea ce reduce inclusiv riscul apariţiei a tot felul de alergii din cauza celor sintetici, îmbogăţiţi cu tot felul de arome obţinute artificial, dincolo de faptul că va reprezenta o altă modalitate de a atinge un „orgasm organic“, după cum îl numesc adepţii eco-sexului. Chiar şi lumânările aprinse de cupluri pentru a crea o atmosferă romantică ar trebui înlocuite cu lumânări din soia sau alte vegetale. Normal, eco-sexul militează pentru sexul cu lumina stinsă.  

Numai în Marea Britanie se cumpără produse sexuale sau care au legătură cu sexualitatea în valoare de 426 de milioane de euro, de la reviste pornografice la lenjerie sexy sau accesorii erotice. Metodele de producţie, materialele folosite la realizarea acestora, cantităţile de deşeuri obţinute în urma procesului de fabricare, dar şi modul în care milioane de oameni se debarasează de astfel de lucruri, fără să se gândească la efectele asupra mediului înconjurător sunt luate în considerare de cei care văd în eco-sex mai mult decât o modă. 

„Pământul este amantul nostru“ 

Eco-sexualii vor să atragă atenţia la modul cât se poate de serios asupra poluării pe care o implică până şi actul sexual. Nu mulţi realizează, dar zeci de substanţe chimice sunt folosite la fabricarea prezervativelor, a lubrifianţilor, a lumânărilor frumos colorate care emană tot felul de parfumuri sau a aşternuturilor elegante pe care le punem peste saltelele tratate şi ele cu chimicale. Există inclusiv posibilitatea de a cumpăra lenjerie intimă de la producători care îşi realizează colecţiile din resturi de materiale pe care alţi producători le aruncă sau din colecţii mai vechi de lenjerie intimă, retrase de la vânzare, precum Who Made Your Pants, Stella McCartney Lingerie, Pants to Poverty şi Buttress and Snatch.

image

FOTO ecosexlab.org

Site-ul SexEcology.org chiar îndeamnă oamenii să semneze un manifest care stipulează, sub sloganul „Pământul este amantul nostru“ o serie de „declaraţii de dragoste“ faţă de natură: 

Masăm pământul cu ale noastre picioare, vorbim erotic pe limba plantelor, suntem extaziaţi de cascade şi admirăm formele planetei Pământ. Fiţi obraznici unul cu celălalt, dar tandri cu mediul înconjurător.

Reprezentanţii comunităţii organizează nunţi în spiritul eco-sexual, excursii în care comuniunea omului cu natura depăşeşte ceea ce înţeleg restul oamenilor din acestă idee, ateliere de eco-sex, piese de teatru inspirate de conceptul eco-sexual etc. 

Din punct de vedere psihologic, cuplurile care se orientează către eco-sex pot găsi în această nouă abordare a intimităţii, inclusiv o modalitate de a-şi condimenta viaţa sexuală, explică psihoterapeutul Guy Winch pentru revista „Psychology Today“. Cu atât mai mult cu cât eco-sexualitatea avansează iubirea fără graniţe, în cadrul unor comunităţi în care numărul de parteneri, implicit monogamia, îşi pierde din importanţă, la fel şi orientarea sexuală. 

Citiţi şi:

Aplicaţia care arată cât de bun eşti în pat

VIDEO Alternativă la cuplul tradiţional: sex, iubire şi sinceritate într-o relaţie fără limită de parteneri

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite