FOTO „Îngerul păzitor“, bijuteria care te scapă din situaţii limită

FOTO „Îngerul păzitor“, bijuteria care te scapă din situaţii limită

Bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor. FOTO Daily Mail

Multe femei se regăsesc, probabil, în scena din „Totul despre sex” în care Charlotte este salvată de la o întâlnire eşuată de către prietena sa Carrie, care îi telefonează şi-i oferă un pretext bun de „evadare”.

Femeile care vor să scape de întâlnirile cu parteneri nepotriviţi vor beneficia curând de o nouă invenţie. Botezat „Îngerul păzitor“, gadgetul pot fi purtat ca pandantiv sau brăţară şi le dă ocazia doamnelor şi domnişoarelor să-şi abandoneze numaidecât peţitorii nongraţi la simpla apăsare a unui buton. În momentul în care este activat, butonul apelează telefonul mobil al posesoarei şi aceasta poate pretinde că a intervenit o urgenţă care nu suferă amânare. Gadgetul a fost inventat de o agenţie de publicitate din Singapore, în parteneriat cu Asociaţia de Acţiune şi Cercetare a Femeilor (Association of Women for Action and Research- AWARE).
 
De asemenea, gadgetul are şi capacitatea să alerteze anumite contacte selectate din agenda telefonului atunci când femeia se simte în pericol. 

Când butonul încorporat este apăsat timp de trei secunde, un număr prestabilit va primi un mesaj de tip SOS, însoţit de coordonatele locaţiei şi o hartă Google cu drumul exact spre locul în care se află posibila victimă.
 
Asociaţia de Acţiune şi Cercetare a Femeilor urmăreşte promovarea egalităţii dintre sexe prin intermediul consilierii pentru femei.
 
„AWARE se bazează pe credinţa în drepturile femeii la protecţie în medii sociale şi spaţii publice”, a declarat Corinna Lim, directorul executive al asociaţiei, pentru Marketing Interactive.
 
Deşi „Îngerul păzitor” a fost creat iniţial doar pentru Singapore, bijuteria-dispozitiv poate fi folosită oriunde în lume. Această tehnologie este destul de avansată şi nu necesită descărcarea vreunei aplicaţii suplimentare sau utilizarea unui telefon de ultimă generaţie. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările