Formula ştiinţifică a dragostei: cinci parteneri până la relaţia perfectă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu recent, 5 este cifra ideală pentru numărul relaţiilor pe care fiecare dintre noi trebuie să le aibă. Pe de altă parte, 21% din bărbaţi se aşteaptă să se căsătorească cu o femeie virgină.

Numărul perfect de parteneri pe care o femeie sau un bărbat îl poate avea, acceptat în unanimitate, indiferent de vârstă, apartenenţă, personalitate sau orientare sexuală, este 5. 

Desigur, această cifră este bazată pe o formulă ştiinţifică. La fel, dacă 5 este cifra magică, atunci multe cântece de dragoste vor trebui rescrise. „Eşti a cincea, ultima, totul”. Oricum, nu unica şi nici singura. 

Regulile întâlnirilor din lumea amoroasă s-au schimbat, dar dacă sunt respectate cu sfinţenie (nu suni la mai puţin două zile după întâlnire, decât dacă e marţi), „The Guardian” face o previziune în privinţa celor cinci parteneri pe care fiecare ar trebui să-i aibă. 

Prima dată

„Practic, acesta nu contează, pentru că totul a fost îngrozitor şi ai făcut-o doar ca să scapi de această povară. Nimeni nu va face sex cu tine, în adolescenţă, pentru că eşti ridicol, aşa că ajungi la 20 de ani şi ţi-ai pierdut speranţa că sexul este o experienţă plăcută, cu cineva pe care chiar să-l placi”, scrie bloggeriţa Naomi McAuliffe, pentru cotidianul britanic. 

Proaspăt

„Deodată, fie că mergi la facultate sau nu, toată lumea ajunge să se culce cu un student, pentru că au mult timp la îndemână. Devii conştient de faptul că sexul este existenţial, profund şi cumplit de pretenţios. Realizezi chiar că sexul este politic. Doar că mult mai interesant şi uşor decât politica propriu-zisă”, spune McAuliffe.

Colegul

„După abandonarea sexului politic, treci la perioada nihilistă şi ajungi să ai o relaţie sexuală cu colegul de muncă, la de locul de muncă part-time. Aici şi acum înveţi că nu este bine să ai o astfel de relaţie. La început poate fi sexi, dar devine ciudat, apoi oribil şi restul colegilor te urăsc. Faptul că eşti nevoit să lucrezi cu partenerul cu care nu te mai întâlneşti devine greu de tolerat”, explică jurnalista.  

El

„El este! Ah, nu este el. Pasiunea incredibilă pe care o simţi când te îndrăgosteşti instant, doar ca să realizezi că ai băut prea mult şi el la fel. Când sunteţi treji, vă plictisiţi, nu vă amuzaţi şi chiar nu ştiţi să dansaţi”, spune aceasta. 

Adevăratul El

„Cel pe care îl cunoşti la 30 de ani, când nu refuzi nici site-urile de matrimoniale. Odată ce ai încercat toate celelalte relaţii, aşteptările tale au scăzut atât de mult, că, practic, oricine poate părea un înger picat din cer”, încheie bloggeriţa. 

După ce a enumerat cinci tipuri de relaţii pe care cineva le poate avea, jurnalista precizează că au fost excluse alte greşeli, precum tipul depresiv, maniacul sau predicatorul. La fel de bine, nu include multele cazuri ale prietenilor comuni care s-au cunoscut în liceu şi sunt împreună de atunci sau cei mulţi singuri şi fericiţi aşa. 

„Toată frumuseţea umană nu poate fi redusă la o cifră. Media arată că poate fi deasupra sau dedesubt, dar nu poţi să te duci şi să spui «Trebuie să rămâi cu mine! Eşti numărul 5!»”, spune aceasta. 

„O relaţie nu înseamnă ciocnirea a doi indivizi, devine o a treia entitate. Unele relaţii fac oamenii mai buni, mai fericiţi, altele pot urâţi sau prosti oamenii”, este de părere Naomi McAuliffe.

Citeşte şi:

Cum să scapi de dilemele sexuale. Soluţii pentru cel mai des întâlnite probleme din dormitor

Prima întâlnire este hazard, a doua, experienţă

„Eu am renunţat la Christos pentru tine”

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite