Femeile, mai violente decât bărbaţii

Femeile, mai violente decât bărbaţii

Echipa de studiu a fost surprinsă de nivelul de violenţă întâlnit la unele femei, dezvăluit de răspunsurile din chestionarele pe care le-au avut de completat. FOTO Daily Mail

Potrivit convenţiilor sociale, femeile sunt sexul „blând”, însă dovezile ştiinţifice confirmă faptul că, într-o relaţie, femeile tind să fie mai agresive decât bărbaţii.

Numărul femeilor care îşi agresează partenerul, atât verbal, cât şi fizic, a crescut în ultimii ani. Psihologii de la Universitatea din Cumbria, Marea Britanie, au interogat un număr de 1.104 bărbaţi şi femei, în urma căruia s-a descoperit că femeile sunt, de fapt, predispuse la a deveni violente cu partenerul. În urma studiului, psihologii au ajuns la concluzia că femeile devin violente din cauza nevoii de a-şi controla partenerul şi de a-l convinge să nu vadă anumite persoane. 

„Din punct de vedere stereotipic popular, bărbaţii sunt cei care domină şi controlează. Acest lucru este posibil, însă cercetările din ultimii 15 ani au scos la lumină faptul că femeile simt nevoia de control, putere şi devin agresive mai decât bărbaţii”, a declarat Elizabeth Bates, liderul studiului. 

Aceasta a mai adăugat că oamenii de ştiinţă ar trebui să reconsidere motivele violenţei domestice asupra femeilor, în legătură cu care cercetări mai vechi au concluzionat că se nasc din dorinţa bărbaţilor care caută să controleze femeile prin orice mijloace.

Echipa de studiu a fost surprinsă de comportamentul întâlnit la unele femei, dezvăluit de răspunsurile din chestionarele pe care le-au avut de completat. 

„Pe lângă răspunsuri, în unele situaţii, cu violeţă verbală, au existat şi răspunsuri care presupuneau violenţa fizică: bătaia, loviturile şi ameninţarea cu arme. Mişcarea feministă a atras atenţia asupra violenţei domestice, când femeile sunt victime. Acum există şi înţelegere pentru bărbaţi, şi tot mai mulţi din ei au început să iasă în faţă”, a precizat Bates la o conferinţă din Glasgow. 

Analiza a arătat că femeile tind să fie agresive în relaţia cu partenerul, pe când bărbaţii sunt agresivi, într-o mai mare măsură, cu persoane de acelaşi sex, inclusiv cu prietenii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările