Familia îi face pe români fericiţi

Familia îi face pe români fericiţi

Familia este extrem de importantă pentru români Foto: Pixabay.com

Cei mai mulţi români cred că familia le aduce fericirea. Cei mai mulţi români singuri îşi doresc şi copii şi doar 3% văd în familie o sursă de bătaie de cap, arată un sondaj al unui site de dating românesc.

Ziua Internaţională a Familiei se sărbătoreşte anual la 15 mai. În 2018, tema stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite este “Familii şi societăţi incluzive”.  Familia înseamnă pentru români mai ales dragoste (76%) şi siguranţă (56%), dar şi sprijin moral (53%) şi acceptare necondiţionată (35%), arată rezultatele unui sondaj efectuat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei. Sprijinul financiar ce ar putea veni pe această cale contează doar pentru 15% din românii singuri, în timp ce doar 3% consideră familia o bătaie de cap în plus. 97% din românii singuri susţin că vor să întemeieze o familie, considerând că astfel vor fi fericiţi. Mai mult de jumătate dintre aceştia consideră că familia este completă atunci când apar şi copiii. Un sfert dintre aceştia cred că o familie îţi prelungeşte viaţa (25%). De altfel, cei mai mulţi români singuri îşi doresc copii şi un procent semnificativ (38%) îl au persoanele care au trecut printr-un divorţ sau o despărţire.

“Cel mai mare procent al utilizatorilor site-ului sunt persoane care declară la crearea contului că îşi doresc o relaţie serioasă sau chiar să se căsătorească. Nu pentru că există o obligativitate, ci pentru că, real, asta îşi doresc, iar acest lucru se vede din felul deschis în care comunică, inclusiv atunci când îşi găsesc un partener pe site. Astfel, zilnic, avem cel puţin 10 mesaje de la persoane care renunţă la cont pentru că au intrat într-o relaţie serioasă cu o persoană întâlnită aici”, a precizat Flori Dragomir, fondator al site-ului. În plus, sondajul a mai arătat că familia nu ţine strict de viaţa de cuplu. Pentru aproape un sfert dintre cei care au răspuns la întrebările Sentimente.ro, şi alte rude, de sânge sau prin alianţă, fac parte din sistemul de suport familial.

Sondajul realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei a fost efectuat în perioada 10-14 mai 2018. Au răspuns 1.230 de persoane, 65% bărbaţi şi 35% femei, cu media de vârstă de 39-41 de ani. Dintre aceştia, 39% nu au fost niciodată căsătoriţi, în timp ce 38% sunt divorţaţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: