După câţi ani de relaţie au femeile tendinţa de a-şi înşela partenerul

După câţi ani de relaţie au femeile tendinţa de a-şi înşela partenerul

După câţi ani de relaţii creşte predispoziţia partenerilor la infidelitate

Atunci când sunt implicaţi în relaţii de durată, femeile şi bărbaţii sunt predispuşi la infidelitate în perioade diferite. Oamenii de ştiinţă au făcut numeroase studii, analizând sute de cazuri de relaţii care s-au terminat din cauza trădării.

Oamenii de ştiinţă au identificat o perioadă specifică în care femeile implicate în relaţii de durată au o predispoziţie mai mare să-şi trădeze partenerii. Pe de altă parte, aceştia au descoperit că bărbaţii sunt predispuşi la infidelitate într-o cu totul altă etapă a relaţiei, scrie independent.co.uk.

Conform studiilor, femeile sunt predispuse să îşi trădeze partenerul după şase-zece ani de relaţie. Când a venit vorba de examinarea ratelor de infidelitate masculină, cercetătorii au constatat că perioada este mai puţin specifică în cazul bărbaţilor, aceştia find mai predispuşi la infidelitate după aproximativ 11 ani de relaţie.

Cercetătorii au realizat două studii separate, fiind incluşi 423 de participanţi, fiecare dintre aceştia fiind rugaţi să răspundă la întrebări cu privire la rezistenţa în faţa tentaţiei infidelităţii.

Studiul, publicat în The Journal of Sex Research, a concluzionat că mai mulţi factori au determinat partenerii să se abţină de la comiterea adulterului, dar, cel mai frecvent, aceştia şi-au dorit să-şi menţină demnitatea şi nu s-au implicat în relaţii extraconjugale de teama de a nu rămâne singuri.

Concluziile studiului susţin teoriile psihologice care sugerează că relaţiile încep să scadă în intensitate după şapte ani. Este o tendinţă susţinută şi de statisticile privind divorţul, care arată că multe cupluri se separă în această perioadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările