Limba, cel mai important organ sexual

Limba, cel mai important organ sexual

Şansele femeii de a atinge climaxul sexual cresc semnificativ în urma stimulării orale a clitorisului. FOTO haberaj.com

Limba este cel mai versatil muşchi din corpul uman, capabil de o mulţime de acţiuni care necesită forţă, agilitate şi sensibilitate. Dincolo de rolurile esenţiale pe care le îndeplineşte pentru buna funcţionare a organismului, limba reprezintă şi un organ sexual mai important decât suntem dispuşi să credem.

Psihologul american Clifford N. Lazarus enumeră într-un articol pentru Psychology Today motivele pentru care limba ar trebui considerată cel mai important organ sexual al omului. Acesta este de părere că de cele mai multe ori cuplurile ignoră rolul pe care acest muşchi îl poate juca în îmbunătăţirea vieţii sexuale, fie că este vorba despre importanţa comunicării, fie despre înţelegerea importanţei stimulării orale în timpul actului sexual.

„Deloc surprinzător, comunicarea este unul dintre ingredientele de importanţă capitală în construirea unei relaţii de cuplu bune, dar mai ales pentru a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare. Ştiinţific vorbind, cuplurile în care discută în mod deschis despre problemele sexuale sunt mult mai satisfăcute în pat“, atrage atenţia Clifford N. Lazarus.

Sexologul explică faptul că partenerii se feresc să-şi împărtăşească preferinţele sexuale pentru că au impresia că astfel nu vor face decât să dea curs şi mai multor neînţelegeri sau că vor răni sentimentele celui drag. De regulă, cuplurile preferă să transmită mesaje non-verbale, dar nu înţeleg că astfel adâncesc neînţelegerile şi că acest tip de mesaje lasă loc la foarte multe interpretări. „Iată un prim motiv, extrem de bun, pentru a ne folosi limba cu înţelepciune şi a ne face mai bine înţeleşi preferinţele sexuale şi nemulţumirile, însă într-o manieră defensivă. Discuţiile intime ar trebui să devină un ritual pentru orice cuplu care vrea să aibă o relaţie fericită“, subliniază Clifford N. Lazarus.

Ne place să recunoaştem sau nu, oamenii îşi formează anumite scenarii sexuale în care fanteziile ocupă un rol vital. Iar atunci când în cadrul unui cuplu partenerii nu-şi prezintă unul altuia aceste scenarii, în mod direct şi sincer, adică verbal, frustrările se acumulează şi ajung să erodeze relaţia pe toate planurile, avertizează psihologul. Nu în ultimul rând, cuplurile în care sexul oral este privit ca un tabu ajung să se priveze de una dintre cele mai ofertante acţiuni în ceea ce priveşte oferirea şi obţinerea plăcerii sexuale.

În ceea ce priveşte partea strict fizică a relaţiei, psihologul consideră că limba are utilizări variate, care nu pot fi egalate în domeniul sexual. Pentru multe femei este adesea imposibil să atingă orgasmul în urma penetrării vaginale, dar şansele de a atinge climaxul sexual creşte considerabil în urma stimulării orale a clitorisului, dar şi a altor zone erogene feminine. De asemenea, bărbaţii reuşesc să ejaculeze mult mai repede în timpul sexului oral decât în cazul penetrării clasice (aspect important pentru bărbaţii care ejaculează foarte greu), după cum au dovedit mai multe studii clinice realizate în acest sens, observă sexologul american.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările