De ce se întâlnesc bărbaţii tineri cu femei mai în vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârsta unei femei nu este atât de relevantă pentru bărbaţi. Mai important din punctul lor de vedere este aspectul fizic, potrivit unui studiu. Iar experienţa sexuală are şi ea un rol în decizia bărbaţilor tineri de a avea relaţii cu femei mai mari decât ei.

Ne-am obişnuit să vedem cupluri în care ea este tânără, iar el bătrân şi găsim imediat şabloane pentru a ne explica asemenea relaţii amoroase „nepotrivite“: ea îi vânează averea, caută o figură paternă sau pur şi simplu, avem dovada că dragostea e oarbă. Cert este că aceste cupluri, deşi ironizate, nu sunt la fel de criticate precum cele în care femeia este mai în vârstă decât bărbatul.

Iar când diferenţa de vârstă dintre ei este mai mare de zece ani, cu greu găsim o explicaţie pentru alăturarea mai puţin obişnuită şi nu le dăm prea mari şanse de reuşită. De altfel, relaţiile în care diferenţa de vârstă dintre parteneri este foarte mare mai sunt numite şi relaţii „mai-decembrie“, tocmai pornind de la ideea că este puţin probabil ca ele să dureze.

De regulă, bărbaţii sunt cei care îşi aleg iubite mai tinere, iar antropologii au venit şi cu explicaţii pentru această opţiune: reprezentanţii sexului masculin sunt atraşi în mod inconştient de femeile tinere pentru că le pot face mai mulţi copii. Dar iată că bărbaţii nu aplică întotdeauna criteriul vârstei. Pentru ei, mai important decât vârsta în sine este aspectul fizic al femeii, potrivit unui studiu citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

„Deşi există un dezavantaj şi în lucrul acesta (femeile frumoase chiar conduc lumea), partea bună pentru femeile de 30-40 sau chiar 50 de ani este că nu ar trebui să se panicheze atât de mult din cauza vârstei“, spubliniază reputatul sexolog britanic Tracey Cox, autoare a 14 cărţi despre psihologia cuplului. Din perspectiva specialistului, există 5 motive importante pentru care bărbaţii tineri preferă femeile mai în vârstă decât ei:

Au mai multă experienţă

Acesta este, probabil prima tentaţie pentru un bărbat mai tânăr. La 30 de ani, o femeie a avut deja suficiente relaţii pentru a învăţa câte ceva despre sexualitate şi despre cum funcţionează un cuplu. În primii ani ai tinereţii, a experimentat, a făcut greşeli şi a învăţat câte ceva din ele. Este o regulă generală: cu cât exersezi mai mult un lucru, cu atât capeţi o experienţă mai vastă. „Rivalele mai tinere poate că au sâni mai fermi, dar experienţele sexuale ale femeilor trecute de o vârstă pot face un bărbat să plutească pe nori“, spune sexologul Tracey Cox.

Ea deţine controlul

Deşi nu este o regulă, partanerul mai mare ca vârstă devine „profesorul“, iar cel tânăr - „elevul“. Şi există suficienţi bărbaţi care îşi doresc să se lase „conduşi“, în egală măsură în pat şi în afara lui. „Sunt multe femeile care se aşteaptă ca bărbatul să facă totul. Dacă ea preia controlul şi are iniţiativă sexuală, satisfacţia este garantată“, spune sexologul britanic.

Nu se grăbesc

Tot experienţa este cea care le-a învăţat pe femeile trecute de 40 de ani că nu trebuie să pună presiune pe un bărbat. Să-l presezi să-ţi pună un inel pe deget sau să insişti să faceţi copii este o metodă sigură de a-l face să o ia la fugă, iar femeile mature cunosc lucrul acesta. „Acesta este un motiv foarte important pentru care un bărbat, şi mai ales unul tânăr care nu este chiar pregătit pentru asemenea angajamente, va fi atras de o femeie de 40-50 de ani“, explică Jennifer Bidwell, expert în relaţii de cuplu din Washington.

Nici în pat nu se grăbesc femeile mai în vârstă. „Femeile au nevoie de un preludiu mai lung decât bărbaţii pentru a se «încălzi». Femeile mai în vârstă nu nu se scuză pentru asta, ci profită din plin, ştiind că o partidă de sex mai lungă, mai lentă va fi mai plăcută pentru ambii parteneri“, explică Tracey Cox.

Sunt mai încrezătoare

Încrederea în forţele proprii este rezultatul anilor de experienţă şi a comunicării cu partenerii sexuali. Femeile mature îşi iubesc corpul, cu toate imperfecţiunile lui, iar această încredere se reflectă asupra relaţiilor intime. Tocmai această încredere în forţele proprii este foarte atrăgătoare pentru bărbaţi. O femeie complexată, care nu se simte bine în propriul corp, iar această nesiguranţă nu face decât să „ucidă“ pasiunea în dormitor.

Nu se tem să dea indicaţii

După o vârstă, femeile ştiu exact ce vor şi pe ce butoane să apese un bărbat. „Dacă există o lecţie pe care o femeie tânără trebuie să o primească de la o femeie mai în vârstă, aceasta ar fi că nu primeşti ce-ţi doreşti în pat dacă nu ceri lucrul acela. Multe femei refuză să-şi ghideze partenerul, considerând că el ar trebui să ştie ce să facă sau temându-se ca nu cumva indicaţiile să fie interpretate de bărbat ca o critică“, mai spune sexologul britanic Tracey Cox.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite