De ce sunt oamenii infideli deşi îşi iubesc partenerul: explicaţia unui psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate fi dificil de înţeles de ce unii oameni simt nevoia să-şi trădeze partenerul, mai ales atunci când iubirea nu a dispărut. Aşadar, de ce ajung să fie infideli? Explicaţia vine de la psihologul Susan Edelman.

Psihologul Susan Edelman este de părere că persoanele infidele au probleme ce-şi au rădăcina în copilărie, lucru care le face să se simtă nedemne de dragoste, ajungând să evite intimitatea cu partenerul lor. 

O altă explicaţie posibilă este că ei ar putea avea probleme cu dependenţa sexuală sau au probleme de personalitate, susţine Edelman.

Mai mult, specialistul este de părere că mărturisind partenerului tentaţia de a fi infidel/ă poate fi o eliberare care ar atenua această nevoie, scrie elitedaily.com

Este posibil ca un cuplu să-şi reconstruiască relaţia după un episod de infidelitate, dar poate dura foarte mult timp. „Ar putea dura ani pentru ca partenerul trădat să poată ierta. Recuperarea necesită anumite etape, iar partenerii au nevoie să înţeleagă factorii care au condus la acest lucru“, spune Edelman.

Este în regulă să experimentăm tentaţia. Putem considera cu adevărat o problemă atunci când persoana respectivă nu se poate controla. Cea mai bună soluţie este îndepărtarea sau evitarea persoanei care reprezintă o tentaţie, recomandă psihologul.

Există o serie de motive pentru care oamenii simt nevoia să înşele, de la simpla atracţie, la probleme mai serioase cu intimitatea, dependenţa sexuală sau probleme de personalitate care ar trebui să fie rezolvate cu ajutorul unui profesionist în domeniul sănătăţii mintale.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite