De ce mint femeile şi bărbaţii cu privire la sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou studiu arată că deşi stereotipurile dispar, atât bărbaţii, cât 
şi femeile simt încă presiunea de a satisface aşteptările genului din 
care fac parte atunci când vine vorba despre sex. FOTO Shutterstock
Un nou studiu arată că deşi stereotipurile dispar, atât bărbaţii, cât şi femeile simt încă presiunea de a satisface aşteptările genului din care fac parte atunci când vine vorba despre sex. FOTO Shutterstock

De-a lungul deceniilor, stereotipurile despre sexe şi sex au fost susţinute de studii în care bărbaţii susţineau că au avut mai multe partenere sexuale decât femeile. Însă, în anul 2003, „Journal of Sex Research“ a constatat că, dacă participanţii la studiu credeau că sunt conectaţi la un detector de minciuni, bărbaţii şi femeile aveau în medie acelaşi număr de parteneri sexuali.

Rezultatele au sugerat că femeile minţeau cu privire la câţi parteneri au avut pentru a evita să fie văzute ca nişte persoane uşuratice.

Femeile şi bărbaţii mint cu privire la căţi parteneri sexuali au avut

Aparent, în ultimul deceniu, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Astfel, un nou studiu arată că deşi stereotipurile dispar, atât bărbaţii, cât şi femeile simt încă presiunea de a satisface aşteptările genului din care fac parte atunci când vine vorba despre sex.

Aproximativ 300 de studenţi au participat la cercetare, fiind rugaţi să completeze un chestionar care le cerea să spună cât de des s-au implicat în 124 de comportamente diferite.

Un studiu anterior a determinat care dintre aceste obiceiuri sunt considerate ca tipic masculine, aici intrând purtarea de haine murdare şi glumele obscene. În rândul femeilor, cele mai frecvente comportamente includeau scrisul de poezie şi negarea adevăratei greutăţi a corpului.

Când studenţii completau chestionarul, au fost conectaţi la un detector de minciuni. Însă, fără ca participanţii la studiu să ştie, aparatele respective nu funcţionau.

Pentru comportamentele non-sexuale, participanţii nu au părut să se simtă presaţi în a spune ce deprinderi revin fiecărui gen în parte. De exemplu, femeile care au fost conectate la detectorul de minciuni nefuncţionabil au vorbit la fel de liber ca şi cele care nu erau conectate la un astfel de aparat. Ele au recunoscut că au participat la activităţi specific masculine, cum ar fi ridicarea de greutăţi.

La întrebările privind experienţa sexuală a apărut un decalaj

„Există ceva unic privind sexualitatea care îi face pe oameni să vrea să se integreze în stereotipurile sexului lor“, a declarat cercetătorul Terri Fisher, profesor de psihologie la Universitatea Ohio. De asemenea, el este autorul studiului din 2003.

Mai mult, Fisher şi colegii săi au descoperit că bărbaţii au recunoscut că au avut mai puţine partenere atunci când au fost conectaţi la detectorul de minciuni. În aceeaşi situaţie se află şi femeile, care, conectate la aparatul nefuncţional, au spus că au avut mai mulţi parteneri sexuali.

„Bărbaţii şi femeile au avut răspunsuri diferite despre comportamentul lor sexual atunci când au crezut că trebuie să fie sinceri. Sexualitatea pare să fie singurul domeniu în care oamenii simt o oarecare îngrijorare dacă nu îndeplinesc stereotipurile unui bărbat tipic sau ale unei femei tipice“, explică Fisher.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite