De ce sunt mai fericiţi în relaţia de cuplu angajaţii care se simt atraşi de un coleg de sex opus

De ce sunt mai fericiţi în relaţia de cuplu angajaţii care se simt atraşi de un coleg de sex opus

Femeile care se simt atrase de un alt bărbat au o relaţie mai bună cu partenerul lor stabil/FOTO Daily Mirror

Multe persoane au un coleg sau colegă de serviciu de care se simt atrase sexual, deşi au o relaţie stabilă cu altcineva. De cele mai multe ori, cei care ajung în situaţia asta se simt foarte vinovaţi, chiar dacă nu ajung să aibă o aventură.

Un studiu recent, publicat în The Journal of Sex and Marital Therapy, vine cu o concluzie surprinzătoare: atracţia de la serviciu nu este ceva negativ, dimpotrivă, ea aduce beneficii relaţiei stabile.

Atracţia faţă de altcineva este un lucru normal. Atunci când ne uităm la o altă persoană, îi apreciem imediat gradul de atractivitate. De multe ori, în cazul persoanelor care au deja o relaţie stabilă, potenţialii parteneri sunt evaluaţi ca fiind mai puţin atrăgători, dar acest lucru nu se întâmplă mereu, scrie Yourtango. Dacă vom considera ca persoana de lângă noi este atrăgătoare, atunci este normal să apară o atracţie fizică.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universităţile Columbia, Indiana şi Kentucky-Lexington. Ei au chestionat pe Internet 160 de femei cu studii superioare, care au fost întrebate despre relaţia lor stabilă şi dacă sunt atrase şi de alte persoane. Cele mai multe dintre aceste femei erau căsătorite sau aveau o relaţie de lungă durată.

Cu toate acestea, 70% din ele au recunoscut că se simt atrase şi de un alt bărbat, de obicei era vorba de un coleg de serviciu. Ele nu se temeau însă că această simpatie va afecta relaţia stabilă pe care o aveau. Mai mult, faptul că aveau o pasiune secretă la serviciu le făcea să se simtă mai atrase de partenerul lor. Fenomenul se numeşte transfer emoţional şi apare atunci când cineva îşi transferă sentimentele şi dorinţele pe care le simte pentru altcineva (un coleg) spre o altă persoană care îi este accesibilă (soţul).

Chiar dacă femeia nu va avea o aventură cu colegul de care este atrasă, este posibil ca partenerul ei să devină gelos dacă află despre aceste sentimente, iar relaţia poate avea de suferit. Un studiu făcut în anul 2013 a demonstrat că unele persoane, de obicei femeile, consideră legătura emoţională dintre partenerul lor şi o altă persoană drept o formă de infidelitate.

Dar, chiar dacă apare o atracţie de acest fel faţă de altcineva, asta nu înseamnă că iubirea pentru partener a dispărut. Totuşi, dacă simpla atracţie se transformă în sentimente mai profunde, într-o legătură afectivă, atunci relaţia ar trebui reevaluată.

Găseşte-ţi jumătatea pe Prima Love! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările