De ce înşelăm

De ce înşelăm

Infidelitatea tinde să devină ceva mai mult decât un simptom al unei relaţii, ci este mai degrabă o manifestare a alterităţii cuplului, care nu e fondat pe iubire adevărată, ci pe lucruri superficiale.

Infidelitatea e un simptom latent într-o relaţie. Nu e un gest spontan şi, uneori, nu e nici un gest asumat. Între M. şi E., de exemplu, împreună de cinci ani, nu a existat niciodată o discuţie despre asumarea celuilalt. Fiecare dintre ei voia să fie liber dar, în acelaşi timp, îşi mâncau singurătăţile în cel mai egoist fel cu putinţă.

Opinia psihologului

Pe fotoliul psihologului, M. întreabă dacă să-l ierte sau nu pe E. şi să-şi reia relaţia cu el, pentru că nu vrea să fie o mamă singură.
Eterna întrebare pe care o primeşte orice psiholog care se întâlneşte cu probleme de cuplu de asemenea factură. Să ierte sau să nu ierte. De fapt, psihologii spun că în spatele acestei întrebări stă ceva mult mai complex, pe care pacienţii ori nu ştiu să le verbalizeze, ori nu le conştientizează.

Iubire şi consumism

Nici nu ştim dacă mai ştim ce e iubirea adevărată. Unde se termină consumismul şi unde începe sentimentul pur, de topire în celălalt.
Nu contează dacă suntem sau nu căsătoriţi, sentimentul de falsă iubire poate să fie înşelător pe termen lung, pentru că ne-am obişnuit să ne consumăm între noi şi mai puţin să ne cunoaştem şi să ne asumăm. Infidelitatea e fuga de mine însumi/ însămi. Nu ştiu ce caut, nu ştiu ce vreau, ştiu doar că mă plictisesc sau vreau să experimentez. Şi una, şi alta, sunt atitudini dezastruoase pentru sănătatea cuplului.

Descoperă care sunt motivele pentru care înşelăm pe clickpentrufemei.ro

 

Află noile reguli ale unei relaţii!

Greşeli care duc la destrămarea unei relaţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările