Partenerul de viaţă trebuie să fie psiholog 24/7, să te susţină necondiţionat ori de câte ori e necesar, să te inspire să obţii o versiune mai bună a ta, să fie cel mai bun prieten şi cel mai bun partener sexual. Iar aceste criterii de selecţie pot înlătura oameni care te-ar putea face fericit. În plus, avem de-a face şi cu mesaje contradictorii cu privire la cursul „normal” al vieţii. Pe de-o parte suntem îndemnaţi să ne găsim şi să punem în practică reţeta fericirii. Pe de altă parte, suntem puşi la zid deseori, dacă nu ne încadrăm în stereotipurile curente, chiar dacă unele sunt de pe vremea bunicii.

Însă cineva spunea la un moment dat că este aproape imposibil să fii şi îndrăgostit şi înţelept în acelaşi timp. Psihoterapeuta Miruna Stănculescu ne-a lămurit cum este cu adevărul acestei afirmaţii în cadrul emisiunii Spune pe Bune, un concept Thrive Global pentru Magic FM. Miruna a început prin a ne explica că şi singurătatea, şi relaţiile pot fi în egală măsură problematice. ”În cuplurile moderne, ingredientul de bază este absenţa”, spune ea. ”Pentru că ajungem să petrecem cu partenerul nostru aproximativ trei ore pe zi, exceptând orele în care dormim”, explică expertul.

Urmăreşte aici întreaga emisiune Spune pe bune, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi psihoterapeuta Miruna Stănculescu, un concept Thrive Global, difuzată pe Magic TV si pe YouTube Magic FM Romania.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.