Cuvintele magice pe care bărbaţii au nevoie să le audă de la partenere şi care pot schimba radical relaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihoterapeutul american James Allen Hanrahan susţine că şi bărbaţii au nevoie să audă de la partenerele lor cuvinte, dezvăluind câteva dintre „expresiile magice“ care pot consolida relaţia.

Puşi la zid pentru că nu se pricep la comunicare, bărbaţii sunt apăraţi de psihologi, care spun că aceştia au mai mult decât oricând nevoie de conexiune emoţională. Ba mai mult, specialiştii sunt de părere că femeia este cea care ar trebui să facă primul pas atunci când vine vorba de a-şi cuprinde emoţional partenerul, cuvintele fiind cele care transformă relaţia într-o legătură specială.

„Te respect“, „Te apreciez“ şi „Te accept aşa cum eşti“ sunt cuvintele magice pe care bărbaţii au nevoie să le audă de la partenerele lor, susţine psihoterapeutului american James Allen Hanrahan.

„Te respect“
 
Poate că niciun alt cuvânt nu este mai important pentru un bărbat decât respectul pe care partenera i-l poartă. Când îi spui unui bărbat că îl respecţi, mesajul care ajunge la el este că este suficient de bun pentru tine, că este acceptat şi apreciat. Reuşitele lui profesionale şi eforturile pe care le face pentru parteneră merită amintite şi admirate.

„Te apreciez“ 
 
Când îi spui unui bărbat că-l apreciezi îl provoci să fie în fiecare zi mai bun pentru tine. Oricât de simplu ar putea suna, unui bărbat îi creşte încrederea în sine ştiind că este apreciat şi că-şi poate face partenera fericită. Lipsa de apreciere este unul din motivele care poate pune capăt unei relaţii. Oamenii au nevoie să se simtă apreciaţi pentru ceea ce fac. Le oferă energie şi motivaţie pentru a se autodepăşi.

„Te accept aşa cum eşti“ 
 
În lumea bărbaţilor, acceptarea este cuvântul cheie atunci când vine vorba de echilibru. Dincolo de puterea lor fizică, din punct de vedere emoţional ei au nevoie să fie cuprinşi de energia feminină. Vor să ştie că sunt acceptaţi aşa cum sunt.  Este unul din lucrurile care nu au efect atunci când este spus în mod direct, ci atunci când este demonstrat prin acţiuni şi fapte. Bărbaţii sunt conştienţi de greşelile lor, faptul că partenerele îi acceptă aşa cum sunt este o mare eliberare de nesiguranţă şi stres.
Toţi vrem să ştim că partenerul ştie că nu suntem perfecţi, iar acceptarea este unul din cele mai importante daruri care pot fi oferite într-un cuplu.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite