Cuplurile vegetariene au o viaţă sexuală mai bună decât cele carnivore

Cuplurile vegetariene au o viaţă sexuală mai bună decât cele carnivore

Cuplurile care mănâncă mai ales legume şi fructe au o viaţă sexuală mai satisfăcătoare FOTO: Shutterstock

Evitaţi pe cât posibil preparatele din carne şi mâncaţi cât mai multă soia pentru a fi mai fericiţi în dormitor, recomandă specialiştii americani.

„Vegetalele au jucat un rol esenţial în evoluţia primatelor, inclusiv în evoluţia omului, prin modificarea hormonilor care, la rândul ei, are un impact important asupra reproducerii şi sănătăţii. Aceste legături au fost subapreciate până în prezent“, este de părere Michael Wasserman, de la Universitatea California din Berkley.

Împreună cu echipa sa, Wasserman a realizat un studiu pe maimuţe Piliocolobus dintr-un parc naţional din Uganda. În cadrul cercetării, specialiştii au analizat, timp de 11 luni, alimentaţia şi comportamentul maimuţelor. S-au concentrat mai ales pe luptele dintre ele, pe frecvenţa împerecherilor şi pe timpul petrecut pentru îngrijirea blănii. De asemenea, cercetătorii au prelevat mostre de scaun pentru a monitoriza modificările nivelurilor hormonale în funcţie de dietă.

Studiul le-a arătat oamenilor de ştiinţă că maimuţele care au mâncat preponderent frunze de Millettia dura, o plantă înrudită cu soia, cu atât s-au împerecheat mai des şi şi-au petrecut mai puţin timp îngrijindu-şi blana. Explicaţia este că planta Millettia dura, la fel ca soia, conţine nişte substanţe care acţionează în organism la fel ca hormonii sexuali feminini, de aceea se numesc fitoestrogeni.

Cercetarea confirmă recomandările PETA (People for the Etical Treatment of Animals – Asociaţia pentru Protecţia Animalelor), potrivit cărora dieta vegetariană face bărbaţii mai virili şi scade riscul de probleme sexuale.

Potrivit PETA, colesterolul din carne, din ouă şi din produsele lactate nu face altceva decât să blocheze vasele sangvine şi să împiedice fluxul sangvin către toate organele corpului, inclusiv către cele vitale în dormitor.

„Când vine vorba de făcut dragoste, carnivorii sunt la fel de apatici ca sângele care se chinuieşte să se strecoare prin vasele de sânge îngustate, în timp ce vegetarienii au vigoarea pentru a «petrece» toată noaptea“, este de părere Mimi Bekhechi, director asociat al PETA Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările