Cum sunt româncele în pat. Moldovencele - focoase, oltencele - pretenţioase, muntencele - lipsite de prejudecăţi

Cum sunt româncele în pat. Moldovencele - focoase, oltencele - pretenţioase, muntencele - lipsite de prejudecăţi

Ispititoare privirii, româncele nasc pasiuni şi uneori frâng inimile domnilor. Cu toatea astea, româncele sunt diferite de la o regiune la altă. Sexologii ne arată care sunt diferenţele.

În societate circulă o serie de mituri care au menirea să pună într-o lumină bună femeile din fiecare regiune a ţării. Se spune că cele mai „focoase“ sunt moldovencele, în timp ce oltencele sunt mai pretenţioase în pat, iar muntencele sunt lipsite de prejudecăţi. Cu toate acestea, sexologii susţin că poveştile din popor nu sunt susţinute şi de realitate, iar ceea ce contează cu adevărat ţine de natura umană.

Muntencele nu se dau în lături de la nimic

Despre muntence se spune ca sunt repezite din fire şi aprige, însă viaţa cotidiană din această regiune a ţării le îndeamnă să-şi dezvolte în această direcţie caracterul.„ Muntencele sunt mai afurisite, au pretenţii mai mari de la bărbaţii de lângă ele. Au tendinţa să conducă şi să se impună în relaţie”,  după cum spune Gabriela Marin, specializată în psihoterapie şi sexologie.

Cu toate acestea, o bună parte din locuitorii Munteniei şi în special cei din Capitală provin din alte regiuni ale ţării.  Moldovenii, oltenii sau bănăţenii au adus odată cu venirea lor în Muntenia o serie de obiceiuri, dialecte şi stereotipuri.

Aşa cum este şi în viaţa de zi cu zi, atunci când vine vorba despre dragoste, munteanca nu se dă în lături de la nimic. Fetele din Muntenia nu au foarte multă răbdare şi de cele mai multe ori iau atitudine înaintea bărbatului. Deschise şi pasionale, muntencele dau frâu liber imaginaţiei în dormitor şi experimentează cu uşurinţă metode noi legate de sex. „Sexual şi ele sunt deschise, au mai  mulţi parteneri sexuali şi chiar sunt deschise să experimenteze relaţii sexuale în trei, sau sexul cu altă femeie”, explică Gabriela Marin.

Femeile din această regiune îsi doresc să obţină orgsmul şi sunt dispuse să facă eforturi pentru aceasta, să se documenteze sau să se adreseze unui specialist care le-ar putea ajuta, după cum susţine medicul specialist. Totodată, ele îşi încep viata sexuaă în timpul liceului. 

Nici aspectul nu este neglijat, ele pun mare accent pe aspectul exterior atât al lor, cât şi al bărbaţilor din viaţa lor. „În jurul vârstei de 30 de ani multe femei trec printr-o  adevărată criză existentială, dacă nu sunt într-o relaţie stabilă. În planul lor de viată este ideea că la această vârstă ar fi cazul sa aibă un copil, iar lipsa unui partener stabil le înspăimântă”, susţine Gabriela Marin. 

Cum sunt ardelencele în pat

Preşedintele Institutului de Sexologie din Cluj-Napoca, Cristian Delcea, spune că firea individului, felul său de a fi, determină comportamentul acestuia în dormitor, nu regiunea din care provine. Acesta afirmă că nu există studii care să arate că ardelencele sunt mai puţin focoase decât moldovencele sau oltencele, dar nici invers.

Sexologul clujean bănuieşte că acele percepţii culturale despre ardelence, moldovence, oltence şi dobrogence, cunoscute din bancuri, ar fi generat poveşti despre cum ar fi ardelencele, moldovencele, oltencele şi dobrogencele în pat. Deşi este de peste nouă ani sexolog, el spune că nu a auzit vreun mit despre comportamentul sexual al ardelencelor. „Indiferent de regiune, au aceleaşi dorinţe, aceleaşi fantezii, aceleaşi probleme sexuale“, afirmă Delcea.

Moldovencele sunt cele mai frumoase

Folclorul urban a acreditat ideea că femeile din Moldova sunt cele mai frumoase românce, cad uşor la pat şi sunt focoase în dormitor. Specialiştii consideră că toate atributele cu care sunt însoţite moldovencele nu pot fi extinse la nivel de concluzie cu caracter general. Potrivit sociologilor, nu există baze ştiinţifice pentru a argumenta astfel de legende, ci mai degrabă factori determinanţi de natură socio-geografică.

„Moldovencele provin din cea mai săracă zonă a ţării şi, inevitabil, au greutăţi mai mari pentru a reuşi să se realizeze profesional sau personal. De aceea, acordă o atenţie sporită îngrijirii personale. Au moştenit ceva din modul de a fi al rusoaicelor. Spre deosebire de româncele din celelalte zone ale ţării, au mult mai multă grijă faţă de propriul corp, de coafură sau de farduri. Astfel, atrag în mod particular şi benefic privirile bărbaţilor“, este de părere Voichiţa Mogoş, medic endocrinolog şi profesor de sexologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi.

Oltencele au carismă sexuală

Sexologii susţin că oltencele sunt pretenţioase în pat şi în general sunt femei frumoase, însă faptul că vor să controleze totul îi enervează pe bărbaţi. Specialiştii mai spun că fiecare bărbat, nu contează din ce regiune a ţării provine, se întreabă în momentul în care cunoaşte o femeie un singur lucru: „Oare este bună în pat?”.

„Este adevărat că oltencele sunt sexi şi sunt foarte determinate în dormitor. Le plac bărbaţii sensibili şi adoră să îşi folosească imaginaţia. Iubesc scenele romantice, jocurile de rol şi consideră că un bărbat care ştie să le stimuleze imaginaţia este un partener mai dezirabil. Mitul că femeile din Oltenia sunt cele mai frumoase nu a fost demontat de nimeni până în momentul de faţă“, a explicat sexologul Ion Dincă.

Oltencele recunosc că sunt femei frumoase şi susţin că tot timpul au profitat de acest lucru. Sexologii au mai precizat că femeile oltence fac de cele mai multe ori primul pas către partenerul lor. „Oltencele au carismă sexuală, putere de de seducţie, iar din acest motiv partenerii lor sunt tot timpul cu gândul la ele. Îşi tachinează iubitul cu mult tupeu, iar aceasta este cheia unei relaţii reuşite în dormitor“, a mai spus sexologul Dincă. 

Bănăţencele sunt mai timide

La fel ca şi bărbaţii, femeile românce sunt influenţate în viaţa sexuală, pe care majoritatea şi-o trăiesc cu reţinere, de mediul în care trăim şi de educaţia pe care o primim în această privinţă.

„Femeile se aşteaptă foarte mult ca bărbaţii să aibă iniţiativa. În occident, femeile sunt mult mai deschise, vin cu idei, participă la creativitatea actului sexual. La noi sunt mai rezervate, aşteaptă iniţiativa, unele cred că dacă ar lua iniţiativa vor fi greşit înţelese de partener”, a spus psihologul timişorean Mona Vintilă

Una dintre noţiunile în privinţa cărora româncele sunt mult mai timide decât românii este masturbarea. „Bărbaţii sunt mult mai deschişi şi faţă de ideea masturbării, studiile arată că este o realitate, indiferent dacă este într-o relaţie sau nu, sau să se uite la filme pornografice. Multe doamne se supără dacă îşi surprind partenerul uitându-se la astfel de filme sau la masturbându-se, dar nu înţeleg că în cele mai multe cazuri este vorba de curiozitate, pe care nu caută să şi-o satisfacă prin alte persoane, ci prin alte surse”, este de părere profesor doctor Vintilă.

Timiditatea şi reţinerea în ceae ce priveşte viaţa sexuală, cât şi discuţiile despre aceasta, pot duce la probleme serioase. „Sunt foarte multe femei care la 40-50 de ani spun că au fost la ginecolog când au născut ultima oară, iar asta de obicei a fost cu mulţi ani în urmă. Asta nu e bine, de aceea apar atâtea boli care ar putea fi depistate din timp. Poate apar dureri în timpul actului sexual, dureri pentru care nu consideră că e necesar să meargă la un control, dar care afectează în mod negativ viaţa sexuală”, a explicat Mona Vintilă, care predă un curs de sexologie la Universitatea de Vest din Timişoara.

Un alt motiv pentru care româncele nu-şi trăiesc viaţa sexuală la intesitate maximă este împovărarea cu responsabilităţi care ar trebui împărţite cu partenerul. „Ideea de cuplu este de prea multe ori responsabilitatea femeii, ea trebuie să se ocupe de anticoncepţionale, ea e de vină, dacă apar probleme, dacă trebuie mers la doctor şi aşa mai departe. Pentru o viaţă sexuală cât mai sănătoasă ar trebui să existe o împărţire egală atât a responsabilităţilor, cât şi a plăcerilor”, a mai spus psihologul bănăţean.

La realizarea acestui articol au participat Bogdan Păvăloi, Andreea Mitrache, Vali Silaghi, Cezar Pădurariu, Florina Pop.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările