Cum să cucereşti un bărbat, sfaturi bizare de la 1950: „Pare mai degrabă un manual pentru «Cum să fii răpit㻓 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un articol de revistă din 1958, care sfătuieşte femeile despre cum să atragă un partener, a apărut pe internet, declanşând o frenezie în mediul online.

Intitulat „129 de moduri de a obţine un soţ“, articolul publicat în revista americană McCall's a inclus o varietate de sfaturi, de la bizare şi „disperate“ până la sexiste şi incorecte politic, potrivit Daily Mail.  

Una dintre instrucţiunile mai „scandaloase“ sfătuia femeile să fie flexibile cu privire la deciziile potenţialului lor partener: 

„Dacă decide să sară peste dans şi să vrea să vâslească pe un lac, acceptă, chiar dacă porţi atunci cea mai bună rochie de seară pe care o ai“. 

Postarea, care a fost distribuită de 13.750 de ori până în prezent, a provocat controverse pe scară largă pe Facebook, atrăgând rapid mii de reacţii şi comentarii din partea utilizatorilor. 

Lista a fost întocmită atunci cu ajutorul a 16 persoane, alese pentru „modul lor de gândire, ideile şi experienţa lor de viaţă“. Grupul a inclus un compozitor, un consultant de căsătorie, o stewardesă, un comisar de poliţie, o gospodină, un bancher, un psiholog şi un burlac.

Într-o secţiune intitulată „Cum să-i atragi atenţia“, femeile sunt sfătuite să „stea într-un colţ şi să plângă încet“, în speranţa că un bărbat o va întreba ce este în neregulă.  

Un alt sfat asemănător spune să „Purtaţi un bandaj. Oamenii vor întreba întotdeauna ce aţi păţit“. De asemenea, un alt sfat din această secţiune ar fi „Scăpaţi-vă geanta «în mod accidental», aşa încât toate lucrurile din poşetă să se împrăştie pe stradă“, în speranţa că un bărbat va sari în ajutorul femeii, pentru a-i strânge lucrurile. 

     

image

În secţiunea „Cum să arătaţi bine în ochii lui“, revista sugerează femeilor diferite modalităţi de îmbunătăţire a aspectului fizic. 

„Schimbaţi-vă ochelarii - bărbaţii continuă să ignore fetele care poartă ochelari, sau puteţi încerca lentile de contact“, se recomandă la numărul 49.

„În majoritatea ocaziilor, purtaţi tocuri înalte - sunt mai sexy! Dacă nu se întâmplă să fie mai scund decât tine“. 

Ţineţi dietă dacă este nevoie, îmbrăcaţi-vă diferit de majoritatea fetelor şi „nu vă lamentaţi niciodată“, au fost alte recomandări. 

Dacă aveţi dificultăţi în a găsi un burlac eligibil, scriitorii au sugerat să „vă cumpăraţi un câine şi să îl plimbaţi în parc“ sau „prefaceţi-vă că aţi avut un accident cu maşina în locuri strategice“. 

Alte sfaturi au inclus „căutaţi în rapoartele de recensământ localităţile cu cei mai mulţi bărbaţi“, „citirea necrologurilor pentru a localiza văduvii dezirabili“, să alegeţi anumite meserii precum asistentă medical sau stewardesă şi „a lucra în cadrul unei şcoli medicale, stomatologice sau de Drept“ pentru a fi în imediata apropiere a bărbaţilor educaţi şi bogaţi. 

Pentru a încheia „tranzacţia“, revista a oferit îndrumări şi despre „Cum să-l păstrezi“. 

„Arată-i că te poţi distra şi la o întâlnire «ieftină», dar nu prea des“. „Nu-i lăsa pe părinţii tăi să-l trateze ca pe «un viitor soţ»“, în speranţa că acest lucru nu-l va speria pe potenţialul partener. „Du-l la întâlniri cu soţi care au o căsnicie fericită, pentru a-i arăta cum e“. „Nu-i spune cât de scumpe sunt hainele tale“. 

image

„În zilele noastre, această listă sună mai mult ca un manual pentru «Cum să fii răpit㻓, a fost unul dintre comentarii. 

„Aparent, fac totul greşit, oare de accea nu am încă un soţ?“, a comentat o femeie. 

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru emanciparea femeilor“, a fost un alt comentariu. 

image
image
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite