Cum contribuie infidelitatea la îmbunătăţirea relaţiei de cuplu: teoria celebrei terapeut Esther Perel

Cum contribuie infidelitatea la îmbunătăţirea relaţiei de cuplu: teoria celebrei terapeut Esther
Perel

FOTO 123RF

Infidelitatea duce, în cele mai multe cazuri, la separare şi chiar la divorţ. Intervine durerea, sentimentul de trădare şi chiar abandon. Contrar aşteptărilor, unii psihoterapeuţi consideră că infidelitatea poate fi un factor benefic ce poate întări relaţia de cuplu.

Cunoscutul psihoterapeut de cuplu Esther Perel crede că infidelitatea poate fi benefică, reprezentând primul pas către un bilanţ real al relaţiei. Deşi nu apără adulterul, crede că atunci când se va întâmplă acest lucru, divorţul nu ar trebui să fie singura opţiune, scrie independent.co.uk.

„Cred că oamenii ar trebui să poată determina singuri opţiunile pe care le au şi consecinţele acestora. Nu este corect să împingem oamenii să divorţeze şi să creadă că divorţul este întotdeauna soluţia cea mai bună“, spune Perel.

Terapeutul este de părere că infidelitatea ar putea contribui, de fapt, la îmbunătăţirea unei relaţii deoarece obligă cuplurile să se ocupe de problemele care au dus la această situaţie. „Uneori relaţia devine mai puternică, mai sinceră şi mai profundă decât înainte, deoarece partenerii pun cărţile pe masă“, spune Perel (foto jos).

Cercetările indică o creştere de 40% a numărului de femei care şi-au trădat partenerii după 1990, în timp ce procentul bărbaţilor a rămas echilibrat. Pe de altă parte, la începutul acestei luni, datele colectate de pe un site de relaţii extraconjugale au relevat faptul că un procent de 99% dintre bărbaţi au admis fie că au înşelat, fie că au fost înşelaţi de parteneră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: