Cum arată bărbaţii preferaţi de majoritatea femeilor pentru relaţii de lungă durată: ce legătură există între rasul zilnic şi lipsa compatibilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj recent a scos la iveală una dintre caracteristicile specifice bărbaţilor care au relaţii de durată. Masculinitatea joacă un rol important, femeile orientându-se spre o anumită tipologie de partener atunci când vor să-şi găsească perechea.

În urma mai multor cercetări, psihologii au decis că bărbaţii cu barbă sunt parteneri mai buni, iar relaţiile lor durează mai mult, în comparaţie cu bărbaţii care se rad zilnic. Rezultatele vin în urma unui studiu condus de psihologul Barnaby Dixson şi publicat în „Journal of Evolutionary Biology“.

Se pare că logica din spatele acestei teorii este faptul că bărbaţii cu barbă sunt mult mai masculini, acest detaliu accentuându-le trăsăturile specifice, scrie womansday.com.

Şi femeile par a fi mult mai predispuse să se implice într-o relaţie cu bărbaţii cu barbă, găsind acest detaliu mult mai atractiv, prin faptul că aceştia par mult mai masculini. În plus, se pare că părul facial duce cu gândul la nivelul crescut de testosteron şi la maturitatea unei persoane.

lumbersexual

Totuşi, dacă preferaţi bărbaţii proaspăt raşi, cărora li se observă cu uşurinţă bărbia fină, înseamnă că vă place genul care se lasă uşor cuceriţi. Conform cercetărilor, astfel de bărbaţi se implică mult mai uşor într-o relaţie. Pe de altă parte, femeile asociază lipsa bărbii cu nesiguranţa.

Conform sondajului publicat în „Journal of Evolutionary Biology“, majoritatea femeilor chestionate şi-au exprimat preferinţa pentru bărbaţii cu barbă atunci când li s-a cerut să evalueze câţiva posibili parteneri cu trăsături diferite. Bărbaţii cu barbă au fost aleşi în cele mai multe cazuri atunci când a fost luată în considerare posibilitatea unei căsătorii, iar cei raşi au fost doar bune variante pentru relaţii de scurtă durată.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite