Concluziile la care a ajuns o femeie după un an de abstinenţă sexuală: „Am decis să nu am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă mai culc cu cineva”

Concluziile la care a ajuns o femeie
după un an de abstinenţă sexuală: „Am decis să nu am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă mai culc cu cineva”

După ce a divorţat şi a fost „bântuită” de un fost iubit, bloggeriţa americană Tabatha s-a hotărât să facă un legământ de celibat cu ea însăşi. FOTO huffingtonpost.com/Hero Images/Getty Images

„Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste” este credinţa unei bloggeriţe care şi-a impus să nu facă sex timp de un an, apoi a făcut o trecere în revistă a concluziilor pe care le-a tras în toată această perioadă.

După ce a divorţat şi a fost „bântuită” de un fost iubit, bloggeriţa americană Tabatha s-a hotărât să facă un legământ de celibat cu ea însăşi. Astfel, femeia a decis să nu se mai implice în nicio relaţie, dar pe termen limitat, durata celibatului auto-impus fiind de un an.

„Nu am vrut să am o relaţie sexuală sau orice relaţie care... să mă ţină pe loc sau care să ma împiedice să fiu autosuficientă din punct de vedere emoţional, aşa că am decis să nu mai am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă culc cu cineva,” a declarat aceasta pentru publicaţia Huffington Post. Bloggeriţa din Ohio, SUA, explică pe blogul ei faptul că nu a fost niciodată singură de-a lungul vieţii ei de adult şi crede că frica de a nu avea alături pe cineva a determinat-o să aibă relaţii care i-au făcut mai mult rău decât bine şi care erau mai puţin decât merita.

Tabatha nu doar că şi-a făcut această promisiune, dar a şi gândit o listă de „reguli incomplete”, după cum le-a numit, ale singurătăţii autoimpuse care include, printre altele, şi regulile „Nu vei intra pe site-uri de dating” şi „Nu te vei văita că nu ai pereche”.

„Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste”

După doar câteva luni, Tabatha a descoperit că energia şi timpul pe care şi le canaliza spre întâlnirile cu bărbaţi sau în sexul ocazional au putut fi, în schimb, canalizate spre relaţiile cu copiii şi cu prietenii ei. „Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste”, spune Tabatha. „Nu înseamnă să te condamni la o viaţă plină de singurătate. Poţi găsi dragoste în moduri diferite de la oameni diferiţi şi înveţi să accepţi acest lucru, într-un mod în care poate că nu erai deschis să o faci până în acel moment.”

Tabatha scrie pe blogul ei şi despre prejudecăţile pe care le au multe persoane despre ea în ceea ce priveşte viaţa ei actuală. „Oamenii presupun că din moment ce m-am despărţit de curând de fostul meu soţ şi m-am despărţit şi de persoana cu care am avut o relaţie după această despărţire, acum sunt liberă să mă plimb, să ies în oraş şi să fac totul soiul de lucruri pe care înainte nu le puteam face. Şi, urmare a faptului că mă prezint rezonabil de atrăgătoare, lumea presupune că găsit pe altcineva care îmi oferă ceea ce am nevoie.”

O altă regulă urmată de Tabatha este şi aceea de a nu a se însoţi cu sau de a căuta compania unor persoane doar pentru a nu se simţi singură. Este vorba despre prieteni sau prietene „surogat”, alături de care rămâneţi nu pentru că vă face plăcere, ci pentru că vă este teamă de singurătate. Bloggeriţa recomandă petrecerea timpului cu persoanele cu care vă face realmente plăcere să fiţi.

Una din învăţămintele Tabathei este şi aceea că trebuie să vă iertaţi fiecare nereuşită sau deziluzie, iar regula derivată din aceasta este: „Vei învăţa să spui nu într-un mod care nu te va face să te simţi prost şi care nu-i va face pe oameni să se simtă respinşi sau atacaţi. Vei face lucruri care te vor face fericită şi vei deveni din ce în ce mai impermeabilă la umilinţele şi la atacurile aplicate de cei din jurul tău asupra ta. Acele persoane nu ştiu încă să petreacă timp cu ele însele, într-un mod confortabil”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările