Concluzia unui studiu: majoritatea bărbaţilor preferă femeile mai puţin inteligente

Concluzia unui studiu: majoritatea bărbaţilor preferă femeile mai puţin inteligente

FOTO venusbuzz.com/Cercetătorii au aflat că mulţi bărbaţi preferă femeile mai prostuţe

Deşi filmele arată cum o femeie inteligentă şi de succes câştigă întotdeauna în faţa uneia frumoase, dar prostuţe, studiile demonstrează contrariul.

Elite Daily prezintă concluziile unui studiu la care au participat 121 de britanici. Cercetarea a demonstrat că, într-o relaţie, femeile inteligente vor fi considerate de partenerii lor ca fiind „dificile”. În schimb, bărbaţii apreciază foarte mult inteligenţa la alţi bărbaţi, arată studiul.

Prin urmare, de ce preferă bărbaţii femeile mai puţin deştepte? Conform teoriei avansate de oamenii de ştiinţă, bărbaţii de succes preferă acest tip de femei pentru că ele vor accepta să-şi stabilească priorităţile în viaţă în funcţie de dorinţele partenerului. Deci ei vor o femeie alături, dar nu una care să aibă o carieră solicitantă.

Soluţia pentru femeile inteligente şi ambiţioase: să accepte un bărbat mai puţin educat, spune Linda Hirshman, autoarea unei cărţi despre femei.

Potrivit unui studiu realizat în 2012 de Pew Research Center, 21% dintre femeile căsătorite au un soţ care este mai puţin educat ca ele. Asta nu înseamnă că partenerul câştigă mai puţini bani. De obicei, din cauza diferenţei de salarizare care încă există, un bărbat mai puţin educat va avea un salariu mai mare ca soţia lui, care este mai educată, scrie Yourtango.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările