Certurile în cuplu pot avea un impact puternic asupra sănătăţii

Certurile în cuplu pot avea un impact puternic
asupra sănătăţii

Certurile în cuplu pot avea un impact puternic asupra sănătăţii

O căsnicie nefericită are impact negativ asupra sănătăţii partenerilor, spun psihologilor. Cercetările au arătat că neînţelegerile pot duce la eliberarea crescută a hormonilor de stres, dereglări ale funcţiei inimii şi a sistemului imunitar.

Cercetătorii din Michigan au monitorizat 373 de cupluri heterosexuale pentru a afla dacă neînţelegerile partenerilor în privinţa unor subiecte precum copiii, banii, legile şi activităţile de agreement, au impact negativ asupra sănătăţii, scrie theguardian.com

Conflictul într-o relaţie poate duce la inflamaţie în organism, modificări ale poftei de mâncare şi eliberarea crescută a hormonilor de stres, dereglări ale funcţiei inimii şi a sistemului imunitar.

Certurile au afectat negativ sănătatea ambilor partneri, deşi a existat un impact mai mare asupra bărbaţilor.  

Alte studii au arătat că persoanele căsătorite trăiesc mai mult decât cei divorţaţi, văduvi sau celibatari. „Ei au o bună sănătate mentală, sunt mai puţin susceptibili în a dezvolta boli şi se vindecă mai repede atunci când sunt bolnavi“, spun studiile.

Cu toate acestea, rezultatele noului studiu contestă ideea că mariajul este întotdeauna un lucru bun atunci când vine vorba de sănătate şi bunăstare. „Experienţa unui conflict puternic într-o relaţie este extrem de dăunătoare sănătăţii, comparabilă cu fumatul sau alcoolul, a explicat cercetătorul Rosie Shrout.

„Nu vorbim despre micile conflicte care, inevitabil, apar într-o relaţie. În schimb, certurile frecvente de-a lungul mai multor ani cu siguranţă vor avea un impact anegativ supra sănătăţii partenerilor. Este important să învăţăm să comunicăm eficient pentru a minimiza pagubele“, a declarat cercetătorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: