Care este cea mai bună oră la care să faci sex, în funcţie de vârstă

Care este cea mai bună oră la care să faci sex, în funcţie de vârstă

FOTO Shutterstock

Actele sexuale pot părea spontane însă timpul poate influenţa foarte mult rezultatele. Ora optimă din zi pentru sex sau somn se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, potrivit cercetătorilor.

Oamenii de ştiinţă spun, spre exemplu, că ora la care vor să facă sex oamenii care muncesc într-un birou e diferită de cea la care vor să facă dragoste oamenii care muncesc de acasă. Totodată, oamenii implicaţi în relaţii fac sex mai devreme în timpul zilei atunci când nu au alte angajamente - spre exemplu, atunci când sunt în vacanţă.
 
Dr. Paul Kelley, cercetător de la Universitatea Oxford, a explicat pentru The Telegraph care este ora optimă pentru a face sex în funcţie de vârstă.
 
Tinerii de 20 de ani au, în general, poftă să facă sex la orice oră, însă vârful de energie se înregistrează la ora 15.00. Kelley le mai recomandă acestora să se trezească la 09.30 şi să se culce la 1. 
 
Persoanele de 30 de ani ar trebui să facă sex la 08.20. Momentul vine imediat după ora optimă de trezire, care ar trebui să fie 08.10, susţine cercetătorul. La acea oră, lumina soarelui creşte nivelurile de testosteron atât la bărbaţi cât şi la femei. Profesorul spune că la cuplurile de peste 30 de ani ar fi ideală o scurtă repriză de somn la ora 15.40, o cină la 20.00 şi „stingerea” la 23.40.
 
După 40 de ani, ora optimă pentru un act sexual e 22.20, fiind momenutl în care corpul se relaxează şi eliberează oxitocină, un hormon care ajută la odihnă. Specialistul spune că persoanele de peste 40 de ani ar trebui să se trezească la 07.50.
 
În cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cel mai bun moment pentru a face sex e ora 22.00, iar „stingerea” ar trebui să se petreacă la 22.30.
 
După 60 sau chiar 70 de ani, ora optimă pentru sex devine 20, ora recomandată de culcare fiind 22. Ceasul biologic al persoanelor trecute de această vârstă se „resetează”, aşa că ora preferată pentru trezire debine 06.30, la fel ca în cazul copiilor mici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: