Cele mai frecvente motive pentru care femeile divorţează: infidelitatea, depăşită de o nevoie esenţială a partenerilor

Cele mai
frecvente motive pentru care femeile divorţează: infidelitatea, depăşită de o nevoie esenţială
a partenerilor

Cele mai frecvente motive care duc la divorţ

Peste 40 de mii de femei divorţate au fost intervievate cu privire la motivele care au dus la separarea de partenerul lor. Curios, infidelitatea nu este cel mai important aspect, iar lipsurile financiare ocupă ultimul loc.

O treime din căsătorii se termină printr-un divorţ. Într-o încercare de a înţelege mai bine raţionamentul din spatele celor mai multe despărţiri, serviciul de dating pentru părinţi divorţaţi Next Love a intervievat 43.000 de femei din Europa, scrie Daily Mail.

Interesele diferite, infidelitatea şi certurile frecvente au fost primele trei motive pentru care cele mai multe căsnicii s-au terminat printr-un divorţ.

„Deşi infidelitatea se spune că ar putea fi uneori o modalitate eficientă de salvare a unei căsnicii, ea poate fi, de asemenea, responsabilă pentru destrămarea unei familii. 29,2% dintre femeile chestionate au declarat că adulterul a fost motivul pentru care au ales să pună capăt căsniciei“, a declarat Sigurd Vedal, directorul executiv al NextLove.  

10,9% dintre respondenţi au declarat că certurile repetate au dus la răcirea relaţiei, în timp ce lipsa intimităţii se află pe locul patru.

Cele mai multe femei pun accentual pe lipsa de interes a soţului cu privire la viaţa sexuală. „Lipsa intimităţii poate distruge o căsnicie şi poate determina partenerii să ducă vieţi complet separate. Mulţi dintre utilizatorii noştri se înscriu pe site exact din această cauză“, a explicat  Vedal.

Topul motivelor care duc la divorţ:

1) Scopuri diferite în viaţă

2) Infidelitate

3) Certuri constante

4) Lipsa de intimitate

5) Boală mintală

6) Nepotrivire de caracter

7) Plictiseală

8) Abuz fizic

9) Neînţelegeri privind treburile casnice

10) Probleme financiare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările