Cele 7 reguli de aur ale orgasmului feminin: cine are prioritate şi de ce în timpul actului sexual

Cele 7 reguli de aur ale orgasmului feminin: cine are prioritate şi de ce în timpul actului sexual

Singurul lucru mai neplăcut decât un bărbat pe care nu-l interesează că partenera sa ajunge sau nu la orgasm este, totuşi, unul care este obsedat ca acest lucru să se întâmple, avertizează cei doi specialişti americani. FOTO Arhiva

Satisfacerea sexuală a unei femei nu este floare la ureche, iar bărbaţii ar trebui să accepte această realitate şi să înţeleagă faptul că trebuie să ofere mai multă importanţă orgasmului feminin, punctează doi medici ginecologi, consilieri în probleme sexuale. Specialiştii au stabilit şapte reguli de aur de care depinde plăcerea sexuală în cazul femeilor.

Dr. Kate, medic american care a pus bazele platformei online Gynotalk, şi medicul ginecolog Vanessa Cullins, au enumerat şapte reguli de aur ale orgasmului feminin, în dorinţa de a le oferi bărbaţilor, dar şi femeilor cele mai importante informaţii pentru o viaţă sexuală împlinită. 

1. Orgasm pentru fiecare

Actul sexual ar trebui privit ca o cursă pe care trebuie să o terminaţi împreună, dar având la dispoziţie doar trei picioare, ceea ce înseamnă că nu puteţi termina unul fără ajutorul celuilalt, precizează medicii ginecologi în dorinţa de a sublinia cât de important este ca ambii parteneri să ajungă la orgasm în timpul unei partide de sex, nu numai unul. Fiecare partener ar trebui să-şi dea toată silinţa să-şi aducă perechea la orgasmul, înainte de a renunţa.

2. Doamnele au prioritate

Nu este vorba despre politeţe în acest caz, ci despre faptul că femeile ajung mult mai greu la orgasm decât bărbaţii, deci este logic ca femeia să fie prima care este ajutată să atingă orgasmul. Mai ales că femeia poate continua şi după un prim orgasm să simtă plăcere şi să-şi stimuleze sexual partenerul, ba chiar are şansa altor orgasme, în timp ce bărbatul are nevoie de un timp ca să-şi recapete energia. Atunci când bărbatul ajunge, totuşi, să ejaculeze înainte ca partenera să aibă orgasm, acesta este dator să încerce să-i ofere şi ei plăcerea la care speră, chiar dacă prin alte metode decât penetrarea (sex oral, stimulare manuală, cu ajutorul unor accesorii erotice etc).

3. Orgasmul nu este Sfântul Graal

Singurul lucru mai neplăcut decât un bărbat pe care nu-l interesează că partenera sa ajunge sau nu la orgasm este, totuşi, unul care este obsedat ca acest lucru să se întâmple, avertizează cei doi specialişti americani. Deşi intenţia este admirabilă şi lăudabilă, important este ca acest obiectiv să nu se transforme într-o presiune care atârnă atât pe umerii lui, cât şi ai ei. Uneori, femeile nu reuşesc să ajungă la orgasm oricât ar încerca ele şi partenerii să le ofere asta. Prin urmare, dacă vă dă de înţeles că se mulţumeşte cu ce i-aţi oferit, nu insistaţi. Nu veţi fi insensibil, ci pur şi simplu trebuie să înţelegeţi că uneori prea multă stimulare sexuală poate să devină obositoare şi iritantă pentru o femeie care simte că nu reuşeşte să ajungă la orgasm.

4. Lipsa orgasmului nu trebuie luată în tragic

Sunt zeci de motive care pot influenţa plăcerea resimţită de femei în timpul unui act sexual, de la stresul acumulat peste zi, până la cele fizice, cum ar fi uscăciunea vaginală etc. Prin urmare, fiecare partener trebuie să-l înţeleagă pe celălalt atunci când performanţele sexuale lasă de dorit sau pur şi simplu nu are chef să facă sex. Nu înseamnă automat că ceva este în neregulă cu relaţia de cuplu.

5. Nu căutaţi vinovaţi sau scuze

Multe femei se simt vinovate pentru că nu pot ajunge la orgasm şi consideră că este ceva în neregulă cu ele. Nu este real şi nimeni, niciodată, nu ar trebui să-şi ceară scuze, să se simtă vinovat sau să caute vinovaţi pentru o astfel de situaţie. Este la fel de rău să te învinovăţeşti sau să dai vina pe partener pentru o astfel de problemă. Încercaţi să rezolvaţi împreună situaţia, cu mult tact şi înţelegere.

6. Nu mimaţi orgasmul

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţeleagă femeile este că nu trebuie să mimeze orgasmul. Unele reprezentante ale sexului frumos ar putea să ia un Oscar pentru cât de bine reuşesc să performeze în faţa partenerilor ca să-i convingă că au avut orgasm, în dorinţa de a nu-i dezamăgi. O astfel de atitudine nu va avea decât efecte negative pe termen lung, pentru că femeia va pierde orice şansă de ajunge la orgasm şi nici viaţa sexuală nu va evolua. Dacă partenerul are impresia că totul merge ca uns în aşternut, de ce ar fi nevoie de schimbări ? Bineînţeles, fiecare partener simte nevoia să aibă micile sale secrete într-o relaţie. Dar acesta nu este genul de lucru care trebuie trecut sub tăcere, pentru că în timp va deteriora relaţia.

7. Întreabă, dar nu fi agasant

Este perfect normal să-ţi întrebi partenera dacă a avut orgasm, mai ales dacă nu eşti convins că sunetele şi suspinele au indicat că a ajuns la climax. Nu este însă bine să o bombardezi cu întrebări despre orgasmul pe care l-a avut sau nu, pentru că se va simţi jenată sau va avea impresia că nu este crezută. 

citeste totul despre: